CE ÎNSEAMNĂ MTO şi de ce va cheltui statul 6 miliarde de lei pentru încadrarea în MTOCE ÎNSEAMNĂ MTO. MTO (Medium Term Objective - Obiectivul bugetar pe termen mediu, n.r.) reprezintă efortul bugetar pentru eliminarea riscului de depăşire a deficitului bugetar de 3% din PIB, prevăzut în Tratatul de aderare, şi care asigură, pe termen lung, stabilitatea finanţelor publice.

Ponta apare pe Wikipedia drept "professional eyeroller", dupa discutia despre reducerea CAS
Ponta apare pe Wikipedia drept "professional eyeroller", după discuţia despre reducerea CAS
Foto: realitatea.net

CE ÎNSEAMNĂ MTO. Riscul României de depăşire a pragului de 3% este unul mare, având cheltuieli structurale foarte mari care îi lasă puţin spaţiu fiscal pentru alte tipuri de cheltuieli, precum investiţiile statului. Astfel, CE şi organismele financiare internaţionale au recomandat României deficituri bugetare sub limita din Tratat.

CE ESTE MTO. Bogdan Drăgoi, consilierul preşedintelui, a spus, pentru Economica.net, că această sumă, de 5-6 miliarde de lei, trebuie asigurată de statul român pentru atingerea unui deficit structural de maximum 1% în 2015.

CE ÎNSEAMNĂ MTO. "Aceasta reprezintă o ajustare de 0,8 - 0,9% din PIB până la sfârşitul anului următor, pentru încadrarea în MTO, iar asta înseamnă în jur de 5-6 miliarde", a spus Drăgoi.

CE ESTE MTO. Luni, la întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Ioana Petrescu, cu privire la reducerea CAS, şeful statului a precizat că Executivul trebuie să ia în calcul şi MTO-ul, despre care a spus că ar costa bugetul 5-6 miliarde de lei.

Vezi aici: PREMIERĂ: Înregistrarea discuţiei Băsescu-Ponta-Petrescu, publicată de către Preşedinţie VIDEO

               Termenul economic care i-a dat bătăi de cap lui Ponta: Băsescu: "Avem şi MTO-ul" Ponta: "Poftiţi?"

               CTP despre întâlnirea Ponta - Petrescu -Băsescu:Arătau oamenii ăștia ca Tanța și Costel, Iri și Moni

               Ponta susţine că nu "MTO" i-a creat probleme de înţelegere, ci accentul în engleză al lui Băsescu

Etichete: Ioana Petrescu, MTO, Traian Băsescu, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE