Ce intenționează să facă primarul Robert Negoiță cu Cinematograful Gloria, preluat joi de la RADEFCINEMATOGRAFUL GLORIA, PRELUAT DE PRIMĂRIA SECTOR 3. Cinematograful Gloria din cartierul Titan a fost preluat, oficial, în administrarea Primăriei Sectorului 3. Primarul Robert Negoiță a semnat joi, 4 iunie, un protocol de preluare a clădirii și terenului aferent Cinematografului Gloria cu reprezentatul RADEF "România Film", Radu Caranfil. Primarul Sectorului 3 a anunțat în cadrul ceremoniei că intenționează să transforme acest edificiu în unul dintre "cele mai moderne centre culturale din țară" până în toamna anului curent.

CINEMATOGRAFUL GLORIA, PRELUAT DE PRIMĂRIA SECTOR 3. Cinematograful Gloria, situat în imediata apropiere a Parcului Titan, va fi transformat dintr-un focar de infecție într-un centru cultural modern, a anunțat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Mai mult, edilul Negoiță a declarat că ceremonia de "tăiere a panglicii" de la noul Cinema Gloria va avea loc în toamna acestui an.

Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, şi Radu Caranfil, membru în Consiliul de Administrare R.A.D.E.F. „România Film", au semnat joi, în prezenţa lui Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii, un protocol de preluare în administrarea Primăriei Sectorului 3 a Cinematografului „Gloria" (construcţie şi teren), situat pe aleea Bucovina nr. 7, anunță Primăria printr-un comunicat remis B365.ro.

CINEMATOGRAFUL GLORIA, PRELUAT DE PRIMĂRIA SECTOR 3. „Profit de această ocazie să adresez de acum oaspeţilor noştri o invitaţie pentru toamna acestui an la ceremonia de tăiere a panglicii unuia dintre cele mai moderne centre culturale din ţară. Zona cinematografului Gloria este în prezent un focar de infecţie. Era absolut nevoie să se facă ceva.La noul centru ce urmează a fi dezvoltat pe terenul actualului cinematograf Gloria se vor viziona piese de teatru, filme de calitate, vor avea loc spectacole şi evenimente educaţionale, culturale în general", a declarat Robert Negoiță joi.

Obiectul acestui protocol îl constituie predarea Cinematografului „Gloria" din domeniul privat al Statului şi administrarea R.A.D.E.F. „România Film" în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3. Bunurile mobile înscrise în inventarul Cinematografului „Gloria" la data semnării acestui protocol trec în proprietatea privată a Municipiului Bucureşti şi în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3.

CINEMATOGRAFUL GLORIA, PRELUAT DE PRIMĂRIA SECTOR 3. „De mulţi ani ceea ce se întâmpla la R.A.D.E.F. „România Film" sfida legea. Domnul primar Robert Sorin Negoiţă a făcut toate demersurile de preluare a cinematografului, însă legea nu era aplicată. Din cauza ilegalităţilor şi a gestiunii catastrofale a fostei conduceri R.A.D.E.F. multe dintre structurile cinematografelor au intrat în paragină sau au fost vândute. Noul Consiliu de Administrare R.A.D.E.F. a adus lucrurile pe făgaşul normal. Sperăm că această iniţiativă va deveni un exemplu de urmat, în care autorităţile locale şi ministerul de resort lucrează pentru a găsi cea mai bună soluţie. Este o reuşită notabilă pentru domnul primar, îi mulţumim pentru insistenţa cu care şi-a susţinut cauza, iar noi la Ministerul Culturii am făcut tot posibilul ca legea să fie respectată şi populaţia să beneficieze de cultură", a declarat Bogdan Stanoevici, secretar de stat în Ministerul Culturii.

CITEȘTE ȘI: Cinematograful Gloria va fi PRELUAT de la Radef și va fi administrat de Primăria Sectorului 3

După cum B365.ro a scris AICI, Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în ședința din luna aprilie amenajarea peisagistică a unei piețe urbane în fața Cinematografului Gloria. Conform hotărârii, pentru această investiție Primăria Sectorului 3 va plăti aproximativ 1,4 milioane de euro.

CINEMATOGRAFUL GLORIA, PRELUAT DE PRIMĂRIA SECTOR 3. Primarul Robert Sorin Negoiță, prezent la ședința Consiliului Local, a declarat că se va realiza o piațetă cu fântână arteziană și pergole, o zonă similară cu cea de pe Bulevardul Unirii. Lucrările pentru amenajarea acestei intersecții au început încă din toamna anului trecut, investiția nefiind însă aprobată atunci în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3. 

Etichete: administrare, centru cultural, CINEMA GLORIA, CINEMATOGRAF GLORIA, Gloria, preluare, protocol, RADEF, RADEF România Film, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE