Ce loc este cel mai bun într-un avion, în cazul unui accidentPasagerii care ocupă un loc în apropiere de coada unui avion au cu aproximativ 40% mai multe șanse de a supraviețui în cazul unui accident decât persoanele din primele câteva rânduri, relevă un studiu.

Ce loc este cel mai bun intr-un avion
Ce loc este cel mai bun într-un avion

Scaunele din spatele marginii posterioare a aripilor avionului - nu peste ele - au avut cele mai mari rate de supraviețuire, iar alegerea unui loc lângă culoar înseamnă, probabil, că pasagerul respectiv va coborî mai rapid din avion în caz de evacuare.

"Pentru un drum lin, alege un scaun peste aripă. În schimb, pentru o plimbare liniștită, departe de zgomotul motoarelor, alege un scaun spre partea din față a cabinei. Pentru un somn mai bun, alege un scaun la fereastră pe partea stângă, aproape de mijlocul aeronavei", recomandă autorii studiului, în funcție de dorințele fiecărui pasager.

Celor care vor să iasă cât mai rapid din avion li se recomandă un scaun pe partea stângă, în față, iar pentru mai mult spațiu la picioare este indicat scaunul de lângă ieșirea de urgență, care implică însă anumite responsabilități în ajutorarea celorlalți pasageri în cazul unei evacuări.

Etichete: avion, cel mai bun loc în avion, locuri avion

0/3 COMENTARII
Vasile
23 Sep 07:50
+0
VOTURI
-0
Cel mai bun loc este pe WC, pentru ca sigur o sa te kci pe tine.
Savant britanic
23 Sep 07:38
+0
VOTURI
-0
Ce-aveti? Cazi cu avionul, nu faci accident de autobuz...

NICIUN loc nu este sigur cand te prabusesti cu avionul. Fizica elementara. Inertie. Cazi de la 8000m cu 900km/h. Faceti calculele.
Sau, poate, cel mai sigur loc in cazul unei prabusiri cu avionul este undeva in afara acelui avion...
Murphy
23 Sep 05:07
+0
VOTURI
-0
Daca astea sunt preferintele calatorilor, de ce constructorii nu fac avioane care sa aiba numai astfel de scaune, iar avionul prevazut numai cu iesiri de urgenta? Pilotilor sa li se amenajeze numai scaune pe partea stanga, la fereastra.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE