Ce mesaj a transmis preşedintele Klaus Iohannis, după moartea lui Mircea AlbulescuPreședintele Klaus Iohannis afirmă că marele actor Mircea Albulescu va rămâne unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului și filmului românesc.

Ce mesaj a transmis presedintele Klaus Iohannis, dupa moartea lui Mircea Albulescu (Foto revista22.ro)
Ce mesaj a transmis preşedintele Klaus Iohannis, după moartea lui Mircea Albulescu (Foto revista22.ro)

"Mircea Albulescu va rămâne pentru totdeauna în sufletul nostru ca un mare actor, unul dintre cele mai importante simboluri ale teatrului și filmului românesc. Viața sa artistică a fost o lecție de măiestrie și pasiune. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris preşedintele Klaus Iohannis, vineri, pe Facebook.

Mircea Albulescu a MURIT. Actorul avea 81 de ani

Actorul Mircea Albulescu a murit vineri dimineaţă, la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unor afecţiuni cardiace. El a avut recomandarea medicilor de a nu mai urca pe scenă, lucru pe care îl făcea tot mai rar în ultimul timp. Mircea Albulescu a suferit foarte mult după moartea soţiei sale, astfel că de fiecare dată când se aşeza la masă mai punea câte un tacâm ca să îi ţină companie. Mircea Albulescu (pe numele adevărat Iorgu Constantin V. Albulescu, n. 4 octombrie 1934, București) a fost actor român, profesor universitar (Doctor în Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor. În iunie 2013 și-a anunțat retragerea din viața artistică.

În 2014, Mircea Albulescu fusese supus unei triple operaţii de bypass la inimă. 

"Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei", a spus artistul la Dincolo de aparenţe, în luna cotombrie anul trecut.

Maestrul scenei româneşti a mai adăugat atunci, cu regret în glas: "E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val".

Sâmbătă, trupul lui Mircea Albulescu va fi depus de la 10:00 la ora 13:00, în foaierul Sălii Mari Teatrului Național. Actorul va fi înmormântat, duminică, la ora 14:00, cu onoruri militare, la cimitirul "Reînvierea" din Capitală. 

Etichete: deces mircea albulescu, Klaus Iohannis, mesaj, moarte mircea albulescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE