Cum îi fentează Negoiță pe cetățenii din Sectorul 3: Plătește de două ori aceleași lucrăriPrimăria Sectorul 3, condusă de social-democratul Robert Negoiţă, intenţionează să contracteze lucrări de reparaţii curente a străzilor în valoare totală de peste 26 milioane de lei (5,8 milioane euro). Din aceşti bani, edilul îşi propune să schimbe bordurile, să repare trotuarele şi carosabilul deteriorat şi să aducă la acelaşi nivel asfaltul cu gurile de canal şi căminele de vizitare. O parte din aceste lucrări au mai fost însă incluse şi într-un alt contract de lucrări de modernizare, sistematizare pe verticală, reabilitare şi pietruire necesare sistemului rutier din sector, atribuit de administraţia locală încă din septembrie anul trecut. 

Cum ii fenteaza primarul Negoita pe cetatenii Sectorului 3: plateste de doua ori o lucrare
Cum îi fentează primarul Negoiţă pe cetăţenii Sectorului 3: plăteşte de două ori o lucrare

Primăria Sector 3 vrea să încheie în această lună un acord-cadru pentru realizarea lucrarilor de reparaţii curente a străzilor din sector pentru care administraţia locală este dispusă să plătească până la 26.096.160 lei cu TVA (5,8 milioane euro). Potrivit caietului de sarcini publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), din aceşti bani ar urma să fie executate 12 tipuri de lucrări, respectiv: 

1. lucrări de reparaţii la trotuare

2. lucrări de reparaţii la carosabil

3. lucrări de desfacere pavaje

4. lucrări de montare/demontare borduri din beton

5. lucrări de colmatare fisuri

6. lucrări de reparaţii la răsuflătorile de gaze căzute/deteriorate

7. lucrări de reparaţii a capacelor de cămin şi gurilor de scurgere

8. lucrări de înlocuire a capacelor lipsă la cămine de vizitare şi guri de scurgere

9. lucrări de decolmatare a gurilor de scurgere existente

10. lucrări de semnalizare a punctului de lucru

11. lucrări de tratament dublu bituminos

12. lucrări de reparaţii la drumuri pietruite sau de pământ. 

Lucrările ar urma să fie executate pe toate străzile din Sectorul 3, în funcţie de măsura în care acestea trebuie reparate. "Contractantul va urmări ca execuţia tuturor lucrărilor să se facă astfel încât străzile să se menţină la nivelul standardelor şi reglementărilor tehnice în vigoare privind calitatea şi siguranţa traficului. Tipurile de lucrări vor fi alese în funcţie de tipul şi starea îmbrăcăminţii şi vor fi programate de
beneficiarul lucrării pe toate drumurile din zona respectivă", solicită Primăria Sectorului 3 în documentaţia de licitaţie. Firmele de construcţii interesate pot depune oferte până pe data de 22 ianuarie 2014, tot în aceeaşi zi urmând să fie deschise şi documentele. 

Lucrări similare şi în contractul atribuit de Negoiţă anul trecut

În luna septembrie a anului trecut însă, administraţia condusă de Robert Negoiţă a mai atribuit un contract pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor din Sectorul 3 în sumă de 21, 5 milioane lei (aprox. 5 mil. euro) fără TVA, printr-un acord-cadru încheiat pe o perioadă de doi ani şi jumătate cu asocieri de mai multe firme: 

ASOCIEREA S.C. DOMARCONS S.R.L. - S.C. KENTEL DESIGN S.R.L. 

ASOCIEREA S.C. DELTA ACM 93 S.R.L. – 360 INGINERIE URBANISM ARHITECTURA S.C. EUROVIA CONSTRUCT INTERNATIONAL S.A. 

ASOCIEREA S.C. STRACO GRUP S.R.L. – S.C. FRISAROM ENGINEERING S.A. 

ASOCIEREA SOCIETATEA SCIT IMPEX SRL - S.C. GHECON CONSTRUCT S.R.L. – S.C. GLOBAL SERVICE PROIECT S.R.L. 

ASOCIEREA S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A. C & D BEST DESIGN CONCEPT S.R.L. 

O parte din lucrările menţionate în caietul de sarcini din ianuarie 2014 sunt similare celor solicitate încă din toamna trecută de Primăria Sectorului 3. Astfel, potrivit condiţiilor impuse de primărie anul trecut, asocierile de firme care au câştigat licitaţia pentru modernizarea străzilor din Sectorul 3 sunt responsabile de execuţia mai multor tipuri de lucrări, respectiv de decapare şi frezare, desfacere pavaje, spargere beton, săpătură, nivelare şi compactare, aşternere mixturi şi betoane, strat de balast, nisip şi piatră spartă, montat şi demontat borduri, la care se adaugă pavaje cu pavele din piatră naturală. În plus, firma constructoare va monta strat de beton asfaltic colorat pentru pistele de biciclişti şi va avea obligaţia aducerii la cote a capacelor de cămin şi a gurilor de scurgere, după cum B365.RO a scris aici. 

Antecedente negative la reparaţia străzilor din Sectorul 3

În condiţiile în care primarul Negoiţă este dispus să plătească de două ori pentru aceeaşi lucrare, prin contracte diferite de reparaţii a străzilor, bugetul administraţiei locale constituit din taxele şi impozitele cetăţenilor este astfel dublu sărăcit. 

Lucrările de anvergură în sistemul rutier al Sectorului 3 au dat bătăi de cap autorităţilor locale, de-a lungul timpului. Astfel, fostul primar al Sectorului 3 - Liviu Negoiţă (PDL) a fost nevoit să ofere explicaţii în faţa oficialilor europeni din cauza unui contract "cu dedicaţie" pentru lucrări de sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/reparaţii curente/extindere apă/extindere canal în valoare de circa 10 milioane euro. Detalii găsiţi aici. Din cauza aceluiaşi contract ţara noastră a fost avertizată de Uniunea Europeană asupra declanşării procedurii de infringement, după cum B365.RO a scris aici. 

Etichete: licitaţii, realitatea, robert negoita, Sectorul 3

0/3 COMENTARII
Fox
10 ian 21:51
+0
VOTURI
-0
Foarte bine le face! Daca l-au votat sa il tina in brate acum :))
Mos Ion Roata
10 ian 10:52
+0
VOTURI
-0
Incredibil cum aceste mizerii umane au putut sa ajunga in semenea pozitii.
Baietasul asta nu are ce sa caute in politica, sa se rezume la mizeria lui de hotel si la revedere. Dupa aceleasi principiu as dori sa ma fac si eu chirurg.
Cris
10 ian 10:12
+0
VOTURI
-0
Niste escroci.

Iesiti in strada !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h