Ce metodă inedită foloseau hoții din cimitirul Bellu ca să fure căciulile femeilorÎn cimitirul Bellu din Capitală se practica, în secolele XIX-XX, "pescuitul la căciulă".

Ce metoda inedita foloseau hotii din cimitirul Bellu ca sa fure caciulile femeilor
Ce metodă inedită foloseau hoții din cimitirul Bellu ca să fure căciulile femeilor
Foto: bucurestiulnestiut.blogspot.com

Construcţia celebrului cimitir Bellu din Capitală a fost gata în 1858, iar oamenii bogaţi ai Bucureștiului au început atunci să îşi înmormânteze rudele aici.

Însă cei care veneau în cimitir să-i plângă pe cei dragi rămâneau, de multe ori, fără căciuli, căci, după cum a povestit istoricul Dan Falcan pentru Adevărul.ro, se practica, în aceea perioadă, pescuitul la căciulă.

Mai exact, hoții stăteau ascunşi în spatele gardului gros de piatră care mărginea cimitirul și, cu ajutorul unei undiţe improvizate, care la capăt avea un cârlig, apucau căciulile de blană ale femeilor, după care fugeau până în locul în care astăzi este amenajat Parcul Tineretului.

"Vorbim despre perioada de până în 1940, pentru că Tineretului nu era. Era mai de grabă o zonă insalubră, dar lângă era un talcioc. Probabil acolo se ducea hoţii cu căciulile furate pentru a le vinde", a adăugat istoricul Dan Falcan. Etichete: Cimitirul Bellu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE