Ce nereguli a descoperit Inspecţia Judiciară a CSM în cazul "scriitorilor" din închisoriInspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au verificat toate comisiile de eliberare condiţionată din închisorile din România şi cer acum schimbarea de urgenţă a legii, după ce au găsit mai multe nereguli. 

Ce nereguli a descoperit Inspectia Judiciara a CSM in cazul "scriitorilor" din inchisori (Foto romanialibera.ro)
Ce nereguli a descoperit Inspecţia Judiciară a CSM în cazul "scriitorilor" din închisori (Foto romanialibera.ro)

Penitenciarele s-au transformat în adevărate cenacluri literare. În ultimii doi ani, la Rahova, 23 de condamnaţi au făcut cereri pentru elaborarea a 73 de lucrări ştiinţifice. Comisiile de eliberare condiţionată au admis din start 69 de cereri.

Într-un top al „scriitorilor de ocazie", Dinel Staicu şi Dan Voiculescu şi-au trecut în CV câte 8 lucrări ştiinţifice, scrise în cei aproape doi ani. Dorinel Mucea are 7 lucrări, Gheorghe Mencinicopschi 5, Ioan Niculae 4, Dan Diaconescu 4, Gheorghe Popescu 3, Nagy Zsolt 2, informează digi24.ro. 

Gigi Becali şi-a pozat cu telefonul mobil cărţile scrise în închisoare. Cui le-a trimis

Gigi Becali susţine că poate demonstra că a scris singur cele cinci cărţi pe care le-a publicat în timp ce se afla în închisoare, întrucât în spatele gratiilor a avut un telefon mobil cu care a pozat manuscrisele şi le-a trimis apropiaţilor, care s-au ocupat de transcrierea lor şi de publicare.

Şi la Penitenciarul Jilava s-a scris mult în ultimii ani. 30 de condamnaţi au vrut să lucreze la 67 de lucrări ştiinţifice. 64 dintre cărţi au fost aprobate, 3 nu.

Sorin Roşca Stănescu a scris 3 cărţi, la fel şi Mihai Stoica 3. Adrian Năstase a bifat o lucrare, ca şi Ioan Niculae, Gheorghe Popescu, Emilian Frâncu și Corneliu Iacobov.

Inspecţia judiciară a ajuns la concluzia că cererile de elaborare a lucrărilor au fost analizate superficial.

În toate situaţiile, s-a constatat că procesul verbal înaintat instanţei de judecată care se completează pe formular tipizat este sumar, fără a cuprinde niciun fel de date referitoare la lucrarea ştiinţifică redactată şi fără a rezulta numărul de zile câştig, rezultate expres ca urmare a acesteia, ci doar numărul total de zile câştigate ca urmare a muncii prestate, se spune în raport. Detalii pe digi24.ro. 

Cine girează pentru cărţile scrise în închisoare de Becali, Borcea, Voiculescu, Năstase şi Copos

Ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. De asemenea, sunt enumerate şi editurile care au publicat sutele de lucrări scrise în penitenciare.

Etichete: carti, Gigi Becali, închisoare, scriitori inchisoare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE