Ce NEREGULI au descoperit pompierii ISU în staţiile de metrou din CapitalăPompierii de la ISU Bucureşti au făcut, luni dimineaţă, controale simultane în 50 de staţii de metrou din Capitală în timpul cărora s-au descoperit culoare de evacuare care sunt blocate, hidranţi şi stingătoare nesemnalizate, lumini de siguranţă nefuncţionale şi turnichete modificate care îngreunează evacuarea.

Ce NEREGULI au descoperit pompierii ISU in statiile de metrou din Capitala
Ce NEREGULI au descoperit pompierii ISU în staţiile de metrou din Capitală

Printre neregulile pe care le-au găsit inspectorii s-au numărat hidranţii şi stingătoarele care, deşi existau, nu erau semnalizate, notează news.ro.

De asemenea, turnichetele au modificări pentru limitarea trecerilor frauduloase. Astfel, pompierii au constatat că, pe sensul de ieşire, au fost montate nişte bare suplimentare (foto) astfel încât călătorii să nu poată trece pe lângă turnichete. Aceste adaptări, spun reprezentanţii ISU, îngreunează o evacuare în siguranţă.

În multe dintre staţiile de metrou, luminile de siguranţă lipseau cu desăvârşire, iar în altele erau insuficiente pentru a-i ghida pe călători în situaţia unei urgenţe.

CITEŞTE ŞI Decizia Metrorex cu privire la Magistrala 5 de metrou. Până unde va fi EXTINSĂ

În timpul controlului s-a verificat şi dacă trenurile ajung în staţii la intervalele stabilite şi dacă personalul desemnat pentru asigurarea evacuării cunoaşte ce atribuţii are, nefiind înregistrate nereguli cu privire la aceste aspecte.

ISU Bucureşti-Ilfov a efectuat recunoaşteri şi controale inopinate pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă, simultan, la toate staţiile de metrou. Pe timpul verificărilor s-a urmărit modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a accesului călătorilor la căile de evacuare, existenţa personalului care dirijează fluxul de călători pe direcţiile de evacuare, asigurarea dotării cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă", a declarat căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

În cadrul controlului s-a verificat şi dacă Metrorex a remediat deficienţele constatate la controalele anterioare.

Etichete: controale isu, controale metrou, control isu metrou, isu, Metrorex

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE