Ce pensii au FOŞTII PREŞEDINŢI ai României: Traian Băsescu, Ion Iliescu şi Emil ConstantinescuIon Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu sunt în prezent pensionari. Aceştia primesc pe lângă pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională.

Presedintii Romaniei de dupa 1989
Preşedinţii României de după 1989
Foto: iulianafuior.wordpress.com

Venitul total de pensionar al lui Traian Basescu ajunge la 8.283 de lei, format din pensia in urma functiilor deţinute (2.583 lei) si indemnizatia de fost sef al statului, stabilita prin lege (5.700 lei).

Veniturile fostului preşedinte Ion Iliescu sunt mai mari decât cele ale lui Traian Băsescu. Pe lângă pensia de 3.916 lei lunar, acesta încasează indemnizaţia pentru funcţia supremă, de 5.331 de lei. În total, acesta primeşte lunar circa 9.200 de lei pe lună, scrie capital.ro.

De asemenea, fostul preşedinte Emil Constantinescu realizează, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de circa 8.000 de lei pe lună: respectiv o pensie lunară de 3.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 5.060 lună.

Etichete: emil constantinescu, fostii presedinti, Ion Iliescu, pensii fosti presedinti, Traian Băsescu

0/1 COMENTARII
Banu
14 Oct 14:38
+0
VOTURI
-0
inc odata cel mai cumsecade e cel mai slab remunerat

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE