Ce plaje de pe litoralul românesc au fost extinse, în acest an - Proiectul ANARCinci sectoare de plajă de pe litoralul românesc au fost extinse cu 33 de hectare, cu ajutorul fondurilor europene, proiectul dedicat urmând să se finalizeze efectiv până la sfârșitul lunii iunie, a declarat Nicolae Bărbieru, directorul general al Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR).

Ce plaje de pe litoralul romanesc au fost extinse, in acest an - Proiectul ANAR (Foto pozeq.net)
Ce plaje de pe litoralul românesc au fost extinse, în acest an - Proiectul ANAR (Foto pozeq.net)

"În privința lucrărilor de investiții finanțate din Fonduri Externe Nerambursabile (Fondul de Coeziune-Axa Prioritară 5 POS Mediu), până la sfârșitul lunii iunie vor fi finalizate cinci obiective de investiții și trei asistențe tehnice. Printre obiectivele ce se finalizează menționăm: 'Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) Municipiul Constanța și Eforie Nord', dar și 'WATMAN — Sistem Informațional pentru Managementul Integrat al Apelor'. România, prin lucrările care au avut loc în cadrul proiectului "Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Municipiului Constanța (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) și Eforie Nord', a făcut un prim și important pas în cadrul acțiunilor de stopare a fenomenului de eroziune de pe țărmul litoralului românesc al Mării Negre, acesta fiind unul dintre cele mai ambițioase și frumoase proiecte pe care țara noastră le implementează în prezent", a explicat Bărbieru, citat de Agerpres. 

Potrivit oficialului, contribuția ANAR la proiectul de reabilitare a plajelor a constat în accesarea fondurilor europene, implementarea și monitorizarea proiectului.

"Reamintim faptul că, prin acest proiect, România și-a extins litoralul cu o suprafață de peste 33 de hectare pe cele cinci sectoare de plajă incluse în proiect (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord), iar plajele sunt mai late cu peste 100 de metri și asigură protejarea pe o lungime de 7,3 km de plajă împotriva riscului de eroziune, prin intermediul unor măsuri structurale (diguri submerse, imerse, epiuri)", a spus directorul general al ANAR.

Proiectul "Protecția și reabilitarea părții sudice a litoralului românesc al Mării Negre (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru și Tomis Sud) Municipiul Constanța și Eforie Nord" este finanțat prin Programul Operațional de Mediu, în valoare de 170 de milioane de euro.

Etichete: ANAR, eforie nord, extindere plaje, mamaia, plaje extinse, tomis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE