Ce planuri au candidaţii la primăriile de sector pentru curăţenia stradală şi colectarea deşeurilorColectarea selectivă a deșeurilor și curățenia stradală au fost principalele subiecte de discuție ale unei dezbateri organizate luni de Institutul de Politici Publice (IPP) cu o parte dintre candidații la primăriile de sector la alegerile locale din luna iunie.

Ce planuri au candidatii la primariile de sector
Ce planuri au candidaţii la primăriile de sector
Foto: HotNews.ro

Astfel, a reieșit ideea că la nivelul Capitalei va trebui cât mai curând implementată strategia de salubrizare a orașului, astfel încât, până în 2020, să se deschidă un incinerator pentru toate tipurile de deșeuri.

Candidații au criticat în general contractele de salubritate încheiate fără o licitație internațională și care au fost prelungite în București prin nenumărate acte adiționale.

"Serviciul de salubrizare nu este licitat, nu sunt clauze de penalizare. (...) În sectorul 1 a fost semnat de Primărie un contract cu o valoare imensă, de 450 de milioane de euro, cu firma Romprest pe 25 de ani pentru salubritate și, cu toate acestea, administrația locală nu a fost în stare să creeze o infrastructură de a colecta corect deșeurile", a afirmat Alexandru Nazare, candidatul PNL la sectorul 1, scrie Agerpres.

Dan Cristian Popescu, candidatul liberal la sectorul 2, a subliniat că problema curățeniei este în toate zonele Bucureștiului.

"Am văzut camioane cu deșeuri care varsă gunoaiele pe terenuri private. Cred că aceste contracte de salubritate trebuie respectate de ambele părți. Acolo sunt niște clauze și am marea bănuială că ele se respectă doar din partea Primăriei, se plătesc banii și nu se prestează serviciile prevăzute. (...) Orice primar trebuie să se uite în acel contract și ele trebuie să fie publice, pe site-ul autorității locale. Vreau să pun toate contractele pe site, pentru că respectarea contractelor trebuie să se facă", a precizat Popescu.

El consideră că trebuie instalate multe camere de luat vederi în spatele blocurilor, nu doar pe arterele principale.

Candidatul PMP pentru Primăria sectorului 4, Ștefănel Dan Marin, a amintit că în 2019 vor expira contractele celor două gropi de gunoi ale Capitalei și de aceea trebuie avută în vedere necesitatea înființării de urgență a incineratorului până în 2020.

Ovidiu Raețchi, candidatul PNL la sectorul 5, a arătat că se menține de mult timp cartierul Ferentari ca o "insulă de subdezvoltare". El a explicat că, prin această abordare, autoritatea păstrează posibilitatea de a vira bani în mod "necontrolat".

"Aceste insule de subdezvoltare îți dau ocazia să spui că zona e defavorizată și poți aloca bani pe care să îi transformi în ajutoare sociale, pe care nu le justifici în niciun fel. Dai bani cu buletinul și menții controlul electoral în zonă", a opinat Raețchi.

Răzvan Mironescu, candidatul PNL la sectorul 6, a vorbit la dezbatere despre proiectele sale, precizând că va susține o "regenerare urbană a sectorului 6".

IPP a invitat, luni, candidații înscriși în cursa pentru Primăriile de sector la o dezbatere despre prioritățile bucureștenilor.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, candidati primarii sector, colectare selectivă, curățenie stradală

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE