Ce televiziuni din România transmit cele mai multe greşeli de limba română pe postRealitatea TV, B1 TV şi Antena 3 sunt pe primele locuri în ceea ce priveşte exprimările greşite transmise pe post, potrivit unui raport de monitorizare realizat luna trecută de Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan - Al. Rosetti", pentru CNA.

Ce televiziuni din Romania transmit cele mai multe greseli de limba romana pe post
Ce televiziuni din România transmit cele mai multe greşeli de limba română pe post
Foto: paginademedia.ro

Retragerea din viaţa publică al regelui Mihai I", „Ne-au interceptat SRI-ul şi pe noi”, „Au fost rerutaţi către Amsterdam” şi „Sunteţi confortabil cu acest tablou?” sunt doar câteva dintre perlele jurnaliştilor de la posturile de radio şi televiziune pe luna martie, transmite paginademedia.ro.

Jurnaliştii de la Realitatea TV au făcut 22 de greşeli de limba română, în timp ce TVR 2 şi Kanal D doar câte şapte erori gramaticale. 

Astfel de rapoarte de monitorizare au fost o „tradiție” a CNA până în 2012, când forul a luat o pauză de aproape patru ani, adaugă sursa citată.

„În comparaţie cu situaţia monitorizată în perioada 2007-2012, s-a constatat o reducere îmbucurătoare a numărului de erori şi în special a greşelilor grave de ortografie şi de morfologie”, este concluzia raportului de monitorizare realizat de Institutul de Lingvistică Iorgu Iordan – Al. Rosetti pentru luna martie a acestui an.

Etichete: CNA, greșeli, greseli tv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE