Ce pot învăța copiii prin realitatea augmentatăRealitatea augmentată schimbă educația, iar ceea ce a început ca o experiență cool, a devenit o modalitate de a menține atenția elevilor și studenților în timpul orelor de studiu.

Realitatea augmentata
Realitatea augmentata

Conținutul din realitatea augmentată poate fi accesat prin scanarea sau urmărirea unei imagini cu ajutorul unui dispozitiv mobil care va adăuga un nou strat de informație digitală în mediul real din jurul userului. Deoarece joaca și învățarea merg mână, copiii au numai de câștigat din această tehnologie recentă.

De ce realitatea augmentată? 

Frumusețea realității augmentate stă în faptul că experiențele educaționale pot fi pe cât de ușoare sau complexe pe cât îți dorești. Copiii pot să își creeze propria aplicație de realitate augmentată sau pot învăța o multitudine de lucruri cu ajutorul celor deja existente. Cei mici pot să își creeze propria experiență în doar câteva minute. 

Aplicațiile de realitate augmentată oferă experiențe educaționale extraordinare și posibilități infinite de învățare, fiind tipul perfect de experiențe pentru cei care răspund mult mai bine la învățarea vizuală. 

Realitatea augmentată câștigă tot mai mult succes metodă de educare a celor mici deoarece învățarea profundă are loc atunci când ei creează, împărtășesc, interacționează și explică. Această tehnologie nu schimbă doar mediul din jurul copiilor, ci le permite să își construiască propriul mediu de învățare în care descoperă lumea de la atom la cosmos. 

Aplicații educative pentru copii

Imaginează-ți o lume magică în care picturile sau imaginile statice din jurul tău prin viață și interacționează cu tine. Imaginează-ți această atmosferă creată de profesori pentru cei mici. Realitatea augmentată le permite să realizeze acest lucru și să creeze straturi de informație digitală care poate fi văzută cu ajutorul dispozitivelor Android sau iOS. 

Useri de toate vârstele sunt uimiți de aplicațiile de realitate augmentată, iar profesorii care folosesc tehnologia în cadrul lecțiilor spun că procesul de învățare de reinvetează prin aplicații dedicate învățării. 

Aplicațiile Daqri 

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori de realitate augmentată, Daqri a creat un tool pentru realizarea propriilor proiecte de realitate augmentată în Daqri Studio. Pentru orele de anatomie a creat Anatomy 4D, care permite vizualizarea de imagini 3D ale corpului uman și ale inimii. Elements 4D este aplicația care aduce la viață tabelul periodic al elemetelor în orele de chimie 

Popar Yoys 

Acest catalog de resurse de realitate virtuală schimbă modul în care copiii citesc, se uită la postere sau realizează un puzzle. Practic, totul devine o imagine animată cu ajutorul cărților interactive despre planete, insecte, dinozaturi, safari, viața marină etc. 

Chromville 

Aceasta este o carte de colorat care abordează subiecte din știință și stârnesc creativitatea în rândul copiilor prin artă, tehnologie. Aplicația Chromville Visual folosește personaje pentru a promova poveștile și se folosește de paginile de colorat pentru a explica concepte ca părți ale corpului uman sau ale plantelor 

AugThat 

Dezvoltat de un fost profesor, AugThat creează conținut în realitatea augmentată pentru cursurile copiilor, în special pentru cei care se pierd printre informația transmisă la curs sau își pierd atenția pe parcursul prezentării. Aplicașia creează diferite lecții animate în formate variate, incluzând medii virtuale și experiențe tridimensionale. 

Realitatea augmentată este un exemplu de tehnologie care poate face orele de curs mai interesante și mai captivante. Ceea ce în trecut părea doar o fantezie este acum parte a realității noastre. Utilizarea realității augmentate în clase, dar și celelalte abilități digitale deschide calea către o lume nouă și creează bazele unui viitor sigur pentru copilul tău, un viitor care va fi puternic digitalizat.

 Deschide-i curiozitatea pentru această tehnologie în cadrul unui curs dedicat realității augmentate, în cadrul căruia poate învăța să creeze obiecte 3D și să dezvolte aplicații mobile pentru Android, copilul tău descoperind astfel Realitatea Augmentată in cadrul Școlii de vara organizata de IT Step. 

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE