Ce proiecte are Ministerul Muncii pentru tineri, dar şi pentru buniciMinisterul Muncii are în vedere o strategie ce vizează menținerea pe piața muncii a persoanelor vârstnice, în acest sens fiind elaborat proiectul numit "Bunicii Comunității", a anunţat, joi, ministrul de resort, Ana Costea, scrie Agerpres.  În ceea ce privește tinerii, ministerul urmăreşte implementarea unor noi programe de ucenicie la locul de muncă.

Ministrul Muncii, Ana Costea
Ministrul Muncii, Ana Costea

"Ministerul are în vedere o strategie privind îmbătrânirea activă, care se circumscrie acestui pachet integrat, răspunzând astfel orientărilor și liniilor agreate la nivelul Uniunii Europene, respectiv încercarea de menținere pe piața muncii a persoanelor de 55-64 de ani.

Ministerul are un proiect pe care l-am intitulat 'Bunicii Comunității' care, dacă vreți, îmbină, pe deoparte, nevoia de educare și formare a nepoților, datorită experienței pe care aceștia (bunicii — n. r.) o au, iar, pe de altă parte, reprezintă și o măsură de protecție socială a acestei categorii de persoane", a spus ministrul Ana Costea.

În ceea ce privește tinerii, spune ministrul, instituția pe care o conduce are în vedere implementarea unor noi programe de ucenicie la locul de muncă.

"Ministerul are în vedere implementarea unor noi tipuri de ucenicie la locul de muncă, potrivit Legii privind ucenicia, care să se asigure în parteneriat cu mediul de afaceri.

Pe de altă parte, urmărim elaborarea unor măsuri personalizate nu numai pentru tinerii apți de muncă, dar și pentru tinerii care au o serie de deficiențe sau nevoi speciale, contribuind, astfel, la îmbunătățirea nivelului de viață și la incluziunea socială, înlăturând tendințele de marginalizare și izolare a acestor grupuri de persoane defavorizate", a explicat Costea

Etichete: Ana Costea, bunici, Bunicii Comunității, ministrul Muncii, tineri, ucenicie la locul de muncă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h