Ce promite Poteraş "la pachet" cu deciziile de plată a impozitelor"Am primit azi înştiinţarea de plată a impozitelor locale, alături era şi o scrisoare din partea primarului Sectorului 6. Pe lângă tonul electoral, apar şi câteva proiecte ce vor fi începute", povesteşte pe un forum un locuitor al Sectorului 6.

În scrisoarea semnată "cu toată grija" de primarul Cristian Constantin Poteraş, edilul reaminteşte de efectele crizei economice asupra planurilor administraţiei locale susţinând că "sunt convins că se putea mai mult şi mai ales mai bine". Totodată, acesta trece în revistă mai multe proiecte ale primăriei ce au fost realizate din contribuţiile locuitorilor Sectorului 6, precum şi altele care ar urma să fie puse în practică în perioada următoare.

"Indiferent de criza economică cu care România s-a confruntat şi pe parcursul anului 2011, autoritatea locală nu s-a oprit din muncă şi nu a renunţat la niciun proiect care ar putea să influenţeze în bine viaţa fiecăruia dintre noi", susţine edilul.


Reabilitarea termică, în pericol să fie suspendată

Printre proiectele cu care se mândreşte primarul Poteraş se află cel de reabilitare termică, gratuită, a blocurilor. Acesta promite că, până la iarnă, vor fi finalizate lucrările de anvelopare pentru un număr de 273 de imobile.

Prima promisiune a edilului riscă însă să fie compromisă în condiţiile în care, recent, hotărârea de Consiliu Local Sector 6 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a unui număr de 120 de blocuri a fost contestată în instanţă, primul termen de judecată fiind fixat pe data de 28 martie 2012. Problema a fost recunoscută inclusiv de oficialii administraţiei locale la dezbaterea publică privind rectificarea bugetară care a avut loc marţi.

Trebuie precizat faptul că Poteraş a beneficiat de cele mai mari fonduri, alocate de colega de partid, Elena Udrea, fosta şefă a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru reabilitarea termică a blocurilor, în 2011. Suma dată Sectorului 6 este mai mare de 4 ori decât cea primită de liberalul Andrei Chiliman, după cum B365.ro a scris aici.

Parteneriat pentru strângerea maidanezilor de pe străzi

Pe locul secund în topul priorităţilor lui Poteraş se află metroul din Drumul Taberei despre care acesta a vorbit încă din campania electorală din 2008. "Cu multă grijă, muncă şi mai ales dorinţă am reuşit să demarăm acest proiect", scrie edilul. Proiectul privind construcţia magistralei 5 de metrou aparţine Ministerului Transportului prin intermediul Metrorex SA, administraţia locală având mai mult calitatea de beneficiar al lucrărilor.

Un alt punct din scrisoarea lui Poteraş face referire la parteneriatul încheiat cu Fundaţia pentru Protecţia Animalelor “Vier Pfoten” pentru a strânge, steriliza şi vaccina câinii fără stăpân de pe raza Sectorului 6, padocul de circa 500 de locuri urmând să funcţioneze în zona Preciziei. În cadrul acestui protocol de colaborare, asociaţia nonguvernamentală suportă costurile aferente acestor servicii, iar administraţia locală pune la dispoziţie spaţiul pentru cabinetul veterinar.

18 mil. euro pentru parcul Drumul Taberei cu statui de 2,3 mil.euro

Primarul Sectorului 6 menţionează, de asemenea, în scrisoarea trimisă mai multor locuitori că, anul trecut, a fost semnat cu contractul cu MDRT pentru modernizarea parcului Drumul Taberei (fostul Moghioroş). Proiectul de 18 milioane de euro prevede ca noul parc, ce ar trebui să fie gata în toamnă, să fie dotat cu fântâni arteziene, o zonă de expoziţie pentru plante exotice, o scenă pe malul lacului, pistă de role şi de biciclete, zonă de fitness şi mese de şah. La semnarea documentelor, Udrea a precizat parcul Drumul Taberei va deservi locuitorii de toate vârstele din acest cartier unde ea este şi deputat PDL în Colegiul 25.

Tot în parcul Drumul Taberei, Poteraş vrea să amenajeze un grup statuar de 2,3 milioane de euro, proiect care a fost contestat de mai mulţi cetăţeni din Sectorul 6 din cauza costurilor mari.

La capitolul priorităţi, Poteraş aminteşte şi de programul de reconstrucţie a pieţelor Valea Ialomiţei, Chilia Veche şi Drumul Taberei II, prima dintre acestea fiind prevăzută cu parcare pe acoperiş. Pentru cele trei proiecte, administraţia locală a prevăzut peste 16 milioane de lei.

Campanie electorală pentru Poteraş în bisericile din Sectorul 6

În finalul scrisorii, pe care edilul Sectorului 6 o semnează "cu toată grija", Poteraş mulţumeşte tuturor pentru ajutor, încheind "contez în continuare pe sprijinul dumneavoastră şi vă asigur că veţi găsi în mine şi în echipa mea de la Primăria Sectorului 6 un partener de nădejde care să vă ajute să treceţi peste o parte din greutăţile cu care cu toţii ne confruntăm în aceste vremuri deosebit de dificile".

Mesajele trimise în cutiile poştale ale bucureştenilor din Sectorul 6 sunt aproape identice cu cele din editorialul semnat de Poteraş în revista primăriei din luna februarie 2012. Aceeaşi revistă era distribuită recent şi în bisericile Sectorului 6, gratuit, cu ştiinţa preoţilor, unii spunând că nu e normal ce se întâmplă dar că nu l-au putut refuza pe prietenul lor, primarul.

Cristian Poteraş va fi aruncat de democrat-liberali în lupta pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 6, după cum a anunţat şefa PDL Bucureşti, Elena Udrea, chiar dacă imaginea partidului a avut de suferit în urma dosarului de la DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave. Detalii despre acest dosar puteţi citi aici.


Primarul, obligat de lege să informeze cerăţenii,în scris


Oficialii administraţiei locale susţin că au trimis înştiinţările de plată a taxelor şi impozitelor locale împreună cu scrisoarea primarului pentru a face economie la costurile de distribuţie. "Primarul are obligaţia, prin lege, să facă informarea periodică cetăţenilor. Scrisorile şi deciziile de impunere au fost trimise în acelaşi plic ca să nu plătim de două ori pentru acelaşi lucru. Raportul pe care l-a dat primarul cu ce s-a făcut şi se va face a fost trimis în acelaşi plic cu regularizarea de impozit ca să nu generăm costuri suplimentare cu distribuţia", a specificat Mihai Anghel, consilierul primarului Poteraş.


Acesta a precizat că mesajele edilului nu au scop electoral, cum au înţeles unii cetăţeni, în condiţiile în care legea îi obligă pe edili să prezinte, în prima lună a fiecărui an, principalele obiective ce urmează a fi realizate.


"Potrivit HG 1723/2004 (n.r. - privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul), primarul este obligat ca în prima lună a anului să comunice fiecărui contribuabil, în scris, principalele activităţi de interes public desfăşurate în anul încheiat, precum şi obiectivele şi sarcinile pentru anul în curs", a explicat Anghel, în caz contrar, edilii fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă.


Conform notei din hotărârea de Guvern, scrisorii i se anexează înştiinţarea de plată referitoare la obligaţiile fiscale pentru anul în curs, precum şi precizări privind facilităţile la achitarea acestora şi modalităţile de plată.

Etichete: Cristian Poteraş, proiecte, promisiuni, scrisori, Sectorul 6

0/0 COMENTARII
Meselica
02 mar 17:19
+0
VOTURI
-0

Daca scrisoarea trebuia trimisa in luna ianuarie, conf. legii, de ce este trimisa in luna martie?

Dar, la cate ilegalitati face omul acesta, ce mai conteaza inca una...

laura
02 mar 15:03
+0
VOTURI
-0

unii cdetateni ai sectorului 6 au vazut ce a facut poteras.proiectele sale au fost demarate si finalizate sub autoritatea acestui om, poteras. a modernizat parcul drumul taberei, loc de agrement foarte important in sectorul 6. dar noi ce vrem?

Don Pascuale
02 mar 16:59
+0
VOTURI
-0

Draga Laura, daca parcul Dr.Taberei a fost modernizat, spune-ne te rog, de ce mai este nevoie de inca o modernizare de 20 milioane euro??? Ma refer la contractul semnat cu MDRT in trimestrul IV al anului 2011, contract ce se va derula din aceasta primavara.

Horia I.
02 mar 13:44
+0
VOTURI
-0

Cina sa mai creada in dobitocul asta ?

Ridica aberant pana si masinile de pe aleile dintre blocuri.

Asta toamna in Drumul Taberei, intre blocuri, au ridicat masina unui musafir pe care il aveam in vizita.

Inadmisibil !

Mi-a fost o jena teribila. Cum sa faci asa ceva doar pentru ca sa-ti imbogatesti firmele PDL-iste ?

Si apoi, ce obraz sa ai sa ceri sa fii iarasi votat ?

Un magar !

hOprea
02 mar 21:43
+0
VOTURI
-0

pai tu vrei sa-i umbli la spagi ?

nu ti-e rusine ?

spaga omului e sfanta ! :))

g
02 mar 09:45
+0
VOTURI
-0

eu am platit impozitele la inceputul anului .. daca vroiau sa faca economie nu mai trimiteau plicul.

Ioana Alexandra Ghinda
02 mar 17:28
+0
VOTURI
-0

Daca vroiau sa faca ceva in privinta cainilor maidanezi, o faceau de la inceputul mandatului, nu in ultimele 3 luni (cele de campanie).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h