O construcţie ridicată ilegal şi turn de 30 de etaje, aprobate de consilierii generaliSala Palatului
Sala Palatului

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a avut de aprobat în şedinţa de luni un număr record de PUZ-uri. Mai exact 105, dintr-un total de 109 proiecte aflate pe ordinea de zi (la care s-a mai adăugat unul pe ordinea suplimentară). Aglomeraţia se explică prin faptul că de la 1 februarie intră în vigoare modificările la Legea urbanismului, şedinţa de luni fiind astfel ultima în care aleşii bucureştenilor mai pot discuta PUZ-uri iniţiate de investitorii privaţi sau mai pot introduce în legalitate construcţii ridicate ilegal. Consilierii locali nu s-au grăbit însă. Într-o şedinţă ce a ţinut şase ore au aprobat doar 29 de PUZ-uri, restul de 76 fiind respinse.

PUZ-uri aprobate: Turn de 30 de etaje în Chitila şi construcţie ilegală în Ferentari

Printre PUZ-urile aprobate de consilieri se numără o construcţie ridicată ilegal pe Calea Ferentari. Clădirea a fost construită de GNB Imob Group şi are înălţimi variind între 3 şi şapte etaje. În Planul Urbanistic General însă înălţimea maximă admisă în zonă este de 4 etaje.

Consilierii generali au fost de acord şi cu ridicarea unui turn de 30 de etaje în zona Chitila Triaj. Mai exact, investitorul Mavi Trans vrea să construiască o clădire de 7 etaje şi un turn de 30 de etaje. Conform PUZ-ului aprobat noile construcţii ar urma să aibă funcţiune mixtă: birouri, locuinţe, comerţ, servicii, hotel, restaurante, parcaje, instituţii publice. PUG-ul nu impune în această zonă limite de înălţime.

De asemenea, în zona Parcului Tineretului (strada Pridvorului - strada Gura Ocniţei) a fost aprobat un ansamblu de patru clădiri cu înălţimi de 8, 10, 12 şi 14 etaje cu funcţiune mixta: birouri, locuinţe, comerţ, servicii. Conform PUG, în zonă înălţimea maximă admisă este de 14 etaje.

PUZ-uri respinse: Modernizarea Sălii Palatului şi turn de 20 de etaje pe spaţiu verde

Consilierii generali au respins însă construirea unui turn de 20 de etaje pe spaţiul verde în zona Răzoare. Terenul se află la intersecţia dintre Șoseaua Panduri şi Bulevardul Geniului, iar în PUG, terenul figurează ca spaţiu verde. În 2008 însă, când a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru Pasajul subteran de la Răzoare, pe teren a fost trecut şi un accent de înălţime. Astfel, s-a permis practic construcţia unei clădiri înalte pe spaţiul verde. Conform PUZ-ului de atunci, terenul în cauză rămânea spaţiu verde, cu un procent de ocupare a terenului (POT) prin construcţii de 15%, restul de 85% urmând a rămâne spaţiu verde. În vara acestui an, Comisia de Urbanism din Primăria Capitalei a mai făcut un pas. Membrii Comisiei au majorat procentul de ocupare a terenului de la 15% la 27%. Astfel au schimbat destinaţia de spaţiu verde pe încă 12% din teren, lucru interzis de actuala legislaţie.

Tot în şedinţa de luni a fost respins şi PUZ-ul care ar fi permis construirea unei clădiri de 12 etaje pe spaţiul verde în zona de Nord a Capitalei. Mai exact, PUZ-ul prevedea schimbarea destinaţiei a 1,3 hectare teren situat pe Strada Parcul-Poligrafiei, din spaţiu verde în spaţiu construibil.

Consilierii generali nu au fost de acord nici cu proiectul de modernizare a Sălii Palatului care prevede construirea a două parcări subterane.


Etichete: consilieri generali, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, promo, PUZ, turn

0/0 COMENTARII
dorian
13 feb 14:44
+0
VOTURI
-0

Orice ai face Oprescule nu mai poti sterge tot ce ai facut la primaria capitalei ,o s-a cazi orice masca ai purta

marian21
13 feb 14:43
+0
VOTURI
-0

In sfarsit a facut si Oprescu ceva bun ,dar degeaba nu mai poate spala rusinea la tot ce a facut in calitate de primar al capitalei

john
13 feb 14:43
+0
VOTURI
-0

Asa se conduce un oras in favoarea cetatenilor pacat ca acest lucru se intampla prea tarziu ,acum cand toata lumea stie cat a furat si cat de corupt este ,Oprescu incearca sa creeze o impresie buna dar e prea tarziu zilele ii sunt numarate la primaria capitalei

depp
13 feb 14:42
+0
VOTURI
-0

Oricine ar candida de la orice partid are o sansa ,avand in vedere situati lui Oprescu care cu siguranta va cadea din acesta cauza mai misca si el ceva

artur
13 feb 14:42
+0
VOTURI
-0

Asta e o tactica marsava a lui Oprescu ,pe ultima suta de metri incearca s-a para altceva decat este

dan
13 feb 14:41
+0
VOTURI
-0

Este penibil unde sa ajuns din cauza actiunilor si dezinteresului acestui sarlatan pe nume Sorin Oprescu ,care este in cadere libera .Acum incearca s-a se schimbe pe ultima suta de metri

mihai19
13 feb 14:39
+0
VOTURI
-0

Toti au vazut de ce este in stare aces om si cat de corupt este ,tot ce a facut in ultimii ani a fost sa gaseasca scuze si motive pentru lipsa de proiecte si situatia penibila in care se afla capitala ,nu spun ca alti primari au facut multe dar pe toata durata mandatului lui Oprescu nu s-a miscat nimic

stancu
13 feb 14:39
+0
VOTURI
-0

Oprescu este un pericol pentru orice cetatean ,schimbarea lui nu poate aduce decat lucruri bune ,oricine altcineva in functia de primar al capitalei ar face diferenta

edi
01 feb 11:19
+0
VOTURI
-0

Buna asta trb sa recunoasteti ! : Crin Antonescu este bolnav. Boala lui este sa-l dea jos pe Traian Basescu ca sa poata sa doarma in Palatul Cotroceni.

Raluca
01 feb 11:16
+0
VOTURI
-0

Felicitari Dinca , nu ai ce sa cauti acolo , sunt prea buni pt tine . Si felicitari si lui oprescu pt noi planuri de cladiri noi !! Chiar are impresia ca o sa ii inghitim galusca ? cred ca ii lipsesc banii de campanie si nu stie ce sa mai inventeze pe carca noastra !

Irina
01 feb 11:09
+0
VOTURI
-0

Bine ca a scapat PDL-ul de oameni falsi ! Ar trebui sa scapam si de oprescu de pe functia de primarul capitalei ! Auzi la el vrea sa construiasca cladiri noi acum , in momentul asta ! Nu a mai furat de mult si are nevoie de bani de campanie ?

Lucian
01 feb 11:04
+0
VOTURI
-0

Dumitru dinca nu est eun om de cuvant , pleaca acum din PDL pt ca trece printr-o faza proasta ? De oprescu ce ziceti ? ala ar trebui sa dispara de pe fata pamantului ! numai rau a facut si vrea sa faca !

Robert
01 feb 10:55
+0
VOTURI
-0

Odata cu plecarea lui Dumitru Dinca speram sa plece si Oprescu ! A stricat de tot capitala ! Noi nu iti dam bani de campanie , nu ne mai sabota !!

Anca
31 ian 19:53
+0
VOTURI
-0

Nu o sa ajungem nicaieri daca oamenii care gandesc ca noi isi schimba model de a gandii dupa cum bate vantul ! Cat despre Oprescu ce pot spune , are nevoie de bani de campanie si din cauza asta vrea sa dea jos radetul si sa construiasca cladiri mari ?

bita
31 ian 19:19
+0
VOTURI
-0

nu cred ca cei de la consiliu ar fi aprobat ceva ilegal, ganditi-va si voi putin..ca doar ceva ilegal nu se face dupa o zi pe alta.

moni
31 ian 18:28
+0
VOTURI
-0

consilierii generali au aporbat pentru ca nu sunt ilegale, nu vii se pare logic.doar nu faceau ceva care ar fi fost ilegal...

sabina
31 ian 17:46
+0
VOTURI
-0

consilierii generali nu aprobau nimic ilegal..asta e culmea cum gasiti nod in papura. Nu are cum sa fie asa ceva

cristina
31 ian 17:26
+0
VOTURI
-0

pai era normal sa fie aprobate atata timp cat vor fi construite legal, nu ilegal cum spuneti voi.

adi
31 ian 15:32
+0
VOTURI
-0

nu cred ca consilierii generali aprobau ceva ilegal, nu ar fi avut cum..hai sa fim seriosi..mai ganditi intainte.

nela
31 ian 15:04
+0
VOTURI
-0

nu are cum ca o cladire ilegala sa fie construita...asa ca nu mai faceti atata forfota pe ceva ce nu exista.

coca
31 ian 14:29
+0
VOTURI
-0

nu are cum sa fie ilegala, altfel nu ar mai fio sodt ridica, vorbe spuise aiurea si fara sa le gandeasca.

beatrice
31 ian 14:00
+0
VOTURI
-0

daca era ilegala nu o mai ridicau, nu vii se pare logic, mereu aveti impresia ca se fac lucruri ilegale, dar nu este asa.

dede
31 ian 13:36
+0
VOTURI
-0

daca era ilegala nu cred ca o mai aprobau, voi cautati acum nod in papura, dar slabe sanse sa gasiti.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h