Ce s-a decis la întâlnirea "Grupului de la Craiova" a Guvernelor României, Serbiei și BulgarieiPotrivit premierului Victor Ponta, România, Serbia și Bulgaria trebuie să fie mai unite. Premierul Ponta și-a exprimat, vineri, dorința ca "Grupul de la Craiova", format din cele trei țări, să fie la fel de important precum grupul de la Vișegrad din care fac parte Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria. Energia este cea mai eficientă "armă" și cel mai important mijloc de dezvoltare, a subliniat premierul României.

Ce s-a decis la "grupul de la Craiova" in sedinta comuna a Guvernelor Romaniei, Serbiei si Bulgariei
Ce s-a decis la "grupul de la Craiova" în ședința comună a Guvernelor României, Serbiei și Bulgariei
Foto: ziuanews.ro

Victor Ponta a declarat că atât România, cât și Bulgaria sprijină aderarea Serbiei la Uniunea Europeană, la întâlnirea celor trei guverne ce a avut loc vineri, la Craiova.

"Bulgaria, Serbia si Romania trebuie sa fie mai coordonate decat pana acum in toate demersurile pe care le facem pe plan european. Avem exemplul de succes al tarilor vecine - Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria - care au fost si in continuare sunt foarte eficiente in promovarea intereselor si proiectelor lor regionale.

Mi-as dori ca azi la Craiova sa punem baza unei colaborari accentuate intre Romania, Bulgaria si Serbia si mi-as dori ca grupul de la Craiova sa fie precum grupul de la Visegrad, un grup de tari care au proiecte comune si se sprjina", a declarat prim-ministrul roman.

Ponta a adaugat ca nu isi doreste ca o astfel de alianta sa fie interpretata ca fiind "indreptata impotriva cuiva". "Noi nu ne aliem impotriva a ceva, vrem doar sa ne promovam interesele comune. Uniti, putem avea mai mult succes", a declarat Victor Ponta, după întâlnirile cu omologii săi din Serbia si Bulgaria: Aleksandar Vuci si Boyko Boriso, potrivit ziare.com.

Premierul a subliniat ca omologii sai din Bulgaria si Serbia ii sunt prieteni "nu doar in sens democratic": "suntem oameni pragmatici si putem sa luam impreuna decizii pentru tarile noastre. Imi doresc ca peste ani intalnirea de la Craiova sa fie considerata un moment istoric pentru cele trei tari, inseamna ca lasam trecutul in trecut si ne concentram pentru proiectele comune ale popoarelor noastre".

"Vreau sa subliniez importanta proiectelor comune de infrastructura. Ne leaga Dunarea, iar Strategia Dunarii poate avea un rol. Putem avea autostrazi, poduri, dar cea mai importanta este energia, este cea mai eficienta arma si cel mai important mod de dezvoltare. Este important sa avem acces la piata europeana, la energie la preturi competitive", a mai declarat Ponta.

Etichete: Bulgaria, grupul de la Craiova, Guvern, România, Serbia, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE