Ce salarii au poliţiştii şi jandarmii din RomâniaSalariul minim al unui agent de poliţie în România pornea, în noiembrie 2013, de la 1.000 de lei. În schimb, cel mai bine plătit poliţist din România câştigă mai mult decât preşedintele ţării.

Ce salarii au politistii si jandarmii din Romania
Ce salarii au poliţiştii şi jandarmii din România
Foto: inpascani.ro

În România, cel mai bine plătit poliţist are un salariu net de aproape 9.500 de lei pe lună, mai mare decât şeful statului. La polul opus se află agenţii de poliţie, ale căror salarii porneau de la 1.000 de lei în noiembrie 2013, potrivit zf.ro

Cel mai mic salariu obţinut de un angajat al Poliţiei Române care are aceeaşi funcţie – de ofiţer cu funcţie cu comandă - este de 2.651 lei.

De asemenea, tot în cadrul Poliţiei Române, ofiţerii care au funcţii fără comandă câştigă între 1.100 şi până la maximum 4.700 de lei net pe lună. Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi ai Poliţiei se află cei din categoria funcţionarilor publici, care câştigă până la 4.355 de lei pe lună. De altfel, un funcţionar din cadrul Poliţiei Române câştigă mai bine decât cel mai bine plătit agent de poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, având în vedere că cel mai mare salariu net primit în noiembrie de un agent de poliţie a fost de 3.466 de lei.

Salarii mult mai mici decât poliţiştii au însă jandarmii, având în vedere că cel mai post plătit ofiţer (cu funcţie fără comandă) al Jandarmeriei a încasat un salariu net de mai puţin de 1.300 de lei în luna septembrie, iar cel mai bine plătit ofiţer (cu funcţie de comandă) a câştigat, în aceeaşi lună, 8.420 lei net.

Maiştrii militari şi subofiţerii sunt cel mai prost plătiţi angajaţi ai Jandarmeriei Române, funcţii pentru care salariile maxime ajung până la 1.700 de lei net pe lună.

Cel mai bine plătiţi angajaţi din aceste structuri rămân însă cei din aparatul central, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, unde un angajat din categoria "personal contractual", fără funcţie de conducere, a încasat în luna iunie a acestui an un venit net de 11.222 de lei. O sumă similară a primit-o şi un angajat cu funcţia de ofiţer cu funcţie de comandă, care a încasat în aceeaşi lună suma de 11.118 lei net.

Mai mult pe zf.ro.

Etichete: jandarmi, salarii, salarii politisti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h