Ce salariu are Barack Obama. Cât câştigă preşedintele SUAMedicii și directorii americani sunt cunoscuţi pentru faptul că au salarii mari. Plata medie anuală a unui anestezist este de 246.320 de dolari, iar directorii executivi câștigă în medie 180.700 de dolari pe an. Salariul preşedintelui SUA este mai mare decât a acestora. 

Ce salariu are Barack Obama. Cat castiga cel mai puternic om al planetei  (Foto showbizreport.ro)
Ce salariu are Barack Obama. Cât câştigă cel mai puternic om al planetei (Foto showbizreport.ro)

Președintele Statelor Unite ale Americii este plătit cu 400.000 de dolari pe an şi îşi primeşte retribuţia lunar. El primeşte, totodată, o alocaţie suplimentară pentru diverse cheltuieli, de 50.000 de dolari pe an.

Un curier din Bucureşti are salariu de 1,1 milioane euro pe lună. TOP 10 CELE MAI MARI SALARII

TOP 10 CELE MAI MARI SALARII DIN BUCUREŞTI. Un bucureştean din Sectorul 6 al Capitalei are un salariu demn de invidiat. Potrivit datelor centralizate de Direcţia Generală de Finanţe Publice a Municipiului Bucureşti (DGFPMB), la solicitarea B365.ro, bărbatul - de meserie curier, se află pe primul loc în clasamentul celor mai mari zece salarii din Capitală, acesta având lunar un salariu brut de peste 1,1 milioane euro.

Salariul preşedintelui american a evoluat însă de-a lungul timpului.

George Washington, primul preşedinte al SUA, şi-a început mandatul în 1789 cu un salariu anual de 25.000 de dolari. Poate că nu pare mult, însă raportat la rata inflaţiei, cei 25.000 de dolari ai lui Washington în 1913 sunt echivalenţi astăzi cu aproximativ 600.000 de dolari.

Între 1789 și astăzi, au existat cinci praguri salariale, cel mai recent în 2001, atunci când Congresul a dublat salariul prezidențial de la 200.000 la 400.000 de dolari. Acest salariu este aproape suficient pentru a-l pune pe președinte în topul cetățenilor cu cele mai mari venituri din orașele americane, scrie romaniatv.net

Etichete: Barack Obama, câştig, salariu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE