Întreruperile de curent de la Enel prăjesc aparatura electronică. Ce şanse aveţi să vă recuperaţi pagubadeseuri-electronice
deseuri-electronice

Dacă ai avut "noroc" ca un Dorel să lucreze pe strada ta şi să îţi "prăjească" aparatura electrocasnică din casă, poţi cere despăgubiri la Enel. Ca să vă recuperaţi efectiv şi banii pentru aparatura stricată trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare. Iar uneori nici asta nu vă aduce rezultate. Un caz concret a avut loc recent în zona Rahova, când „s-a pârlit” transformatorul de pe strada Teliţa, ce alimentează mai multe blocuri de locuinţe, aproximativ opt. După ce meseriaşul a refăcut legăturile, frigiderele, plasmele sau televizoarele normale şi orice alt aparat electric băgat în priză şi-au dat obştescul sfârşit.

Citeşte şi Ce faci când Enel îţi prăjeşte electrocasnicele? CUM ÎNCASEZI DESPĂGUBIRI

Solicitările de lămuriri au fost tratate cu total dezinteres de furnizorul de energie electrică şi numai cei insistenţi au primit răspunsuri de genul: „Dacă aţi păstrat chitanţele din ultimii cinci ani şi depuneţi reclamaţii în maximum trei zile lucrătoare…”.

Conform Enel "furnizorul verifică dacă solicitarea consumatorului este întemeiată, adică dacă a avut loc un şoc de tensiune la data respectivă şi care sunt aparatele deteriorate. Dacă în urma verificării reiese că defecţiunile s-au produs din vina furnizorului, aparatura electrocasnică poate fi dusă la reparat; consumatorul trebuie să prezinte furnizorului chitanţele prin care să dovedească faptul că reparaţiile făcute la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost făcute de o unitate autorizată să facă astfel de reparaţii. Chitanţele trebuie prezentate furnizorului în termen de 60 de zile de la apariţia şocului de tensiune care a produs deteriorarea şi, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparaţiilor. Conform prevederilor legale, furnizorul poate solicita consumatorului documente prin care să dovedească dreptul de proprietate asupra aparaturii deteriorate şi apoi reparate. În situaţia particulară în care un aparat electrocasnic nu mai poate fi reparat, clientul este despăgubit primind contravaloarea unui aparat nou care are caracteristici tehnice apropiate de cel care s-a defectat. În acest caz, consumatorul trebuie să prezinte o adresă - negaţie din partea unei unităţi specializate şi atestate în executarea unor astfel de lucrări de reparaţii şi factura de cumpărare”, scrie puterea.ro.

Din 420 de solicitări primite de Enel în 2011, doar în cazul a 160 s-au acordat şi despăgubiri.

Etichete: despăgubiri, Enel

0/1 COMENTARII
ADRIANA STRUGARU
20 sep 19:28
+0
VOTURI
-0
Din pacate se pare ca ENEL are o duzina ıntreaga de * DOREİ ** pe care-i trimite In Clinceni /Ilfov fregvent sa ne prajeasca un pik cate un pik aparatura apoi casele.
La ultima aşa zisa *modernizarea* a retelei de curent electric ın zona au reuşit cu un sok sa-mi arda tot ce aveam de valoare prin casa(ınclusiv C.T)Am facut sesizare imediata,maıne ma duc sa fac şi cerere scrisa,apoi ai dau ın judecata(am asigurare multi risk)
Sunt sigura ca voi castiga!Nu prea am timp sa ma lupt cu morile de vant ,ınsa aşi bat joc de noi efectiv...ma doare nesimtirea şi ındolenta lor!Trebuie sa platesca pentru incompetenta!(noi daca nu platim imediat ne debranseaza)
Romani ştiu ca vi se face lehamite...ınsa daca nu suntem uniti,daca nu ripostam ..ne trateaza ca pe nişte*oi**

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h