Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în 2017Nivelul salariului minim pe economie rămâne la 1.250 de lei, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

Ce se intampla cu salariul minim pe economie in 2017
Ce se întâmplă cu salariul minim pe economie în 2017

"Următorul Guvern va stabili salariul minim pe economie pentru 2017", a afirmat Liviu Iolu.

El a precizat că actualul Cabinet, aşa cum a anunţat în Consiliul Naţional Tripartit, a decis să menţină nivelul salariului minim pe economie, care este de 1.250 de lei.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că, în condiţiile în care valoarea salariului minim pentru anul 2017 nu se modifică, nu e nevoie de o nouă hotărâre de guvern.

Premierul Dacian Cioloş afirma la ultima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit, că, dacă viitorul guvern se va instala până la sfârşitul anului, va avea posibilitatea să aprobe nivelul salariului minim promis pentru 2017, iar dacă noul Cabinet se va instala la începutul anului viitor, actualul Executiv va da HG prin care să menţină nivelul actual al salariului minim şi în luna ianuarie 2017.

"Partidul care a câştigat alegerile şi-a stabilit o cifră clară în programul de guvernare, pe care şi-a asumat-o politic. Dacă acest guvern ar lua o decizie pe baza negocierilor cu sindicatele şi patronatele, cu o săptămână sau două înainte de instalarea noului guvern, ar putea fi acuzat că abuzează de responsabilitatea pe care o are. Pe de altă parte, în cazul în care acest guvern ar promova o Hotărâre cu acea sumă, ar însemna că ne-am asumat-o fără a avea vreo analiză în spate", declara premierul Dacian Cioloş pe 12 decembrie, după reuniunea Consiliului Naţional Tripartit.

Şeful Executivului mai spunea atunci că va discuta cu conducerea partidului politic care a câştigat alegerile pe mai multe teme de guvernare, între care şi salariul minim, precizând, la acel moment, că are în vedere două scenarii: "Dacă noul guvern se va instala până la sfârşitul anului, atunci va avea posibilitatea să îşi asume formal nivelul promis în programul de guvernare, iar dacă preluarea guvernului se va face la începutul anului viitor, actualul guvern va aproba, în ultima şedinţă din 2016, o hotărâre prin care să menţină nivelul actual al salariului minim şi în luna ianuarie 2017, urmând ca pentru restul anului să fie stabilit un alt nivel".

Potrivit prevederilor legale, Guvernul are obligaţia să stabilească până la sfârşitul anului în curs nivelul salariului minim garantat în plată pentru anul viitor.

Etichete: majorare salariu, salariu, salariu minim pe economie, salariu minim pe economie 2017

0/1 COMENTARII
Cris
30 Dec 13:36
+0
VOTURI
-0
Tradatori de tara. Valoarea bonului de masa cand creste la 15 lei cum s-a vanturat in spatiul public, inainte de campanie?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h