Ce se va întâmpla cu Parcul Emil Gârleanu din sectorul 3 al CapitaleiGabriela Firea a solicitat urgentarea procedurilor pentru promovarea unei Hotarari de Consiliu care sa clarifice situatia Parcului Emil Garleanu din sectorul 3 al Capitalei.

Ce se va intampla cu Parcul Emil Garleanu din sectorul 3 al Capitalei
Ce se va întâmpla cu Parcul Emil Gârleanu din sectorul 3 al Capitalei

Gabriela Firea a dispus directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei sa definitiveze documentatiile privind schimbul de terenuri intre Municipalitate si proprietarul terenului situat in strada Emil Garleanu nr.5, astfel incat spatiile verzi si locurile de joaca din zona respectiva sa poata fi redate bucurestenilor in cel mai scurt timp.

"Trebuie sa punem punct odata pentru totdeauna acestei incertitudini care treneaza de mai bine de sase ani. Vreau sa ii asigur pe locuitorii sectorului 3 si nu numai, ca, in calitate de Primar General voi tine intotdeauna cont de interesele celor pe care ii reprezint si de aceea voi sustine cu tarie ca parcul Garleanu trebuie sa apartina cetatenilor si ca legea trebuie respectata. Voi cauta, impreuna cu echipa mea de specialisti, solutiile potrivite si legale pentru ca acest schimb de terenuri sa poata fi facut in cel mai scurt timp", a declarat Gabriela Firea.

In prezent, reprezentantii Municipalitatii poarta discutii cu proprietarul terenului din str. Garleanu (2914 mp), acesta nefiind de acord cu suprafata de teren propusa in schimb si care este rezultata din rapoartele de evaluare intocmite de experti atestati ANEVAR, respectiv 3324 mp (teren situat in str. Vulcan Judetul).

Astfel, conform primelor rapoarte de evaluare suprafata terenului propus pentru schimb era de 3990 mp. Ulterior, dupa reanalizarea si actualizarea acestora în baza certificatului de urbanism emis de primaria sectorului 3 pentru acest teren (Str. Vulcan Judeţul), a rezultat ca suprafata ce ar trebui oferita de Municipalitate este de 3324 mp si nu 3990 mp, asa cum se stabilise.

Terenul in suprafata de 2914 mp, situat in str. Emil Garleanu nr. 5, din sectorul 3 a fost restituit in natura fostului proprietar prin Dispozitia Primarului General in 9 iunie 2009.

Pe acest teren, Primaria sectorului 3 a amenajat spatii verzi si spatii de joaca pentru copii.

Conform Directiei de Urbanism din cadrul PMB, terenul respectiv este inclus intr-o zona amenajata ca spatiu verde, cu locuri de joaca, inventariat in Registrul Spatiilor Verzi.

PMB a sustinut, prin Directia de Mediu, pastrarea acestui teren cu functiunea de spatiu verde, avand in vedere "rolul important al spatiilor verzi in cresterea calitatii factorilor de mediu si cresterea sanatatii populatiei".

Solutia gasita de Municipalitate si agreata de proprietar a fost un schimb de terenuri. Terenul propus este pe strada Vulcan Judetul, nr. 22-26.

Acest teren este afectat de reteaua de termoficare, circuit primar, RADET Bucuresti fiind de acord cu relocarea acesteia, cu conditia ca toate cheltuielile sa fie suportate de proprietarul terenului.

Etichete: Gabriela Firea, parc sector 3, parcul emil gârleanu, Primăria Capitalei, Sectorul 3

0/2 COMENTARII
vlad
22 Nov 10:31
+0
VOTURI
-0
Stati, stati, suntem capitala cu cei mai putini m2 de spatiu verde si irosim si mai mult?? De ce sa se faca schimb de terenuri?? Sa fie omul despagubit in bani si sa se pastreze ambele terenuri!!! In plus, de ce sa ne pese ca nu e multumit??? Proprietarului trebuie sa-i fie spus foarte clar: ai terenul asta care e spatiu verde, nu o sa primesti autorizatie sa faci nimic vreodata pe el!! NICIODATA!!! Atunci ii devine inutil si o sa accepte singur despagubirea...
Borza
21 Nov 22:33
+0
VOTURI
-0
Restituit in 2009?
Cine era primar in 2009? Nu cumva "independentul" Oprescu?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE