Ce soluţie propune Gabriela Firea pentru traficul de coşmar din BucureştiALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că un prim pas pentru a scăpa de traficul infernal din Bucureşti este conectarea la programul global Waze Connected Citizens care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente şi ambuteiaje.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Gabriela Firea susţine, într-un comunicat de presă, că un studiu recent arată ca Bucureştiul ocupă locul 5 într-un top mondial al oraşelor cu cele mai mari probleme de trafic. Conform acestui studiu, la o călătorie zilnică de 30 de minute cu maşina prin oraş, în Bucureşti s-au înregistrat 103 ore de întârziere, cumulat într-un an.

"În calitate de primar general, pe lista mea de priorități se va regăsi descongestionarea traficului prin managementul inteligent al semaforizării, îmbunătățirea drumurilor și aducerea transportului în comun la standarde europene, astfel încât să devină o alternativă viabilă la folosirea autoturismelor.

Primul pas îl vom face intrând în programul global Waze Connected Citizens care oferă autorităților informații în timp real cu privire la trafic, gropi, accidente, ambuteiaje. Mii de utilizatori raportează în mod constant despre trafic, pericole, condițiile drumurilor și vreme. Aceste date sunt preluate direct de la oamenii care conduc zi de zi și sunt agregate și analizate de Waze, și pot fi folosite pentru optimizarea timpilor de așteptare la semafoare sau pentru coordonarea mai eficientă a mijloacelor de transport în comun. Este nevoie doar de prelucrarea acestor date cu ajutorul unui soft dedicat, care poate fi realizat pe plan local, date fiind resursele consistente pe care le avem în acest domeniu.

La începutul săptămânii viitoare voi discuta soluțiile noastre pentru aceste probleme împreună cu specialiști din domeniu și reprezentanți ai societății civile.", spune Firea.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, Gabriela Firea, trafic Bucureşti

0/3 COMENTARII
dac
06 May 13:05
+0
VOTURI
-0
:)))) tare! Daca asta o sa faca ea pentru traficul din Bucuresti este clar.
Autobuzuri de Voluntari
06 May 12:33
+0
VOTURI
-0
Waze iti ofera alternative la strazile aglomerate.
Cum vezi tu asa ceva aplicat la transportul in comun? Autobuzul X nu mai urmeaza traseul normal, pentru ca e aglomerat, ci o ia pe alta strada, iar prostii care stau in statie pot astepta mult si bine sa nu mai fie aglomeratie?
Traficul
06 May 07:38
+0
VOTURI
-0
Tanti Firea, traficul din Bucuresti nu se rezolva de pe zmarfon sau prin facebuc. Orasul are nevoie de transport in comun civilizat, rapid si confortabil, asigurat cu tramvaie si LRV-uri moderne si incapatoare, asa cum au de exemplu prietenii si vecinii nostri de la Budapesta. Cat timp Primaria ofera cetatenilor transport cu tramvaie Tatra cu un singur vagon, vechi de 50 de ani si pline de boschetari cu saci de sticle goale si tine inchise liniile de pe Pantelimon si Rebreanu de vreo 6 ani, n-o sa-si lase nimeni masinuta acasa. In traficul de azi, autobuzele nici nu conteaza. Transportul pe sine este rezolvarea, iar pentru asta se dau bani europeni.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE