Ce soluţie propune Traian Băsescu pentru traficul din Capitală: scoaterea tramvaielor din centruLiderul PMP Traian Băsescu, fost primar al Capitalei, crede că o soluţie pentru rezolvarea traficului din Bucureşti este scoaterea tramvaielor din centrul Capitalei şi înlocuirea acestora cu troleibuze. 

Traian Basescu
Traian Băsescu

Traina Băsescu a declarat, joi, la emisiunea electorală, realizată de Denise Rifai, de la Realitatea TV, că o soluţie pentru traficul din Bucureşti este scoaterea tramvaielor din centru, însă acest lucru trebuie discutat cu specialiştii.

Fostul preşedinte a precizat că refugiile de tramvai sunt o cauză a traficului aglomerat de pe marile bulevarde: "Aş încerca scoaterea tramvaielor din centru, scoaterea refugiilor si aş duce transportul electric pe banda unu. Aş substitui tramvaiele cu troleele". 

Băsescu a explicat că, în acest fel, ar fi eliberat mijlocul marilor bulevarde din centru şi s-ar crea inca doua bemzi, una pe un sens, alta pe un sens.

"E o măsura destul de indrăzneaţă. (...) Tramvaiul este un mijloc extrem de eficient datorita capacităţii", a adăugat Băsescu, arătând că singura linie de tramvai care nu incurca circulatia este linia 41.

Băsescu a mai spus că alte soluţii sunt crearea de pasaje subterane şi parcări subterane. "Semaforizarea inteligenta, adica corelate, este o solutie, dar nu reuseste. Aceste proiect a inceput in timpului mandatului meu si inca nu functioneaza", a admis Băsescu.

Întrebat ce părere are despre pasajul de la Piaţa Presei, Băsescu a spus că proiectul final ales poate "a fost o soluţie mai ieftină". "Nu imi dau seama de ce au adoptat aceasta solutie", a precizat Băsescu, spunând că, iniţial, proiectul a fost gândit cu trei benzi pe sens. 

În ceea ce priveşte Calea Victoriei, fostul preşedinte a  apreciat că este un lucru bun faptul că Sorin Oprescu a creat piste pentru biciclete.

"Şi eu am spus că Oprescu e nebun (...) Dar nu este atat de mare blocajul pe Calea Victoriei pe cat m-aş fi asteptat, (...) dar am ajuns sa ii dau dreptate", a spus Băsescu.

Referitor la negocierile dintre Nicusor Dan şi Cătălin Predoiu privind retragerea din cursă, Băsescu a calificat demersul acestora, în plină campanie, drept unul  "ridicol": "Trebuiau sa intre in campanie cu un singur candidat."

Etichete: trafic Bucureşti, Traian Băsescu, tramvaie centru Bucuresti

0/10 COMENTARII
fost bucurestean
04 Jun 20:47
+0
VOTURI
-0
Iar se baga in seama batranul demagog . A fost cel mai slab primar al capitalei .
Claude
03 Jun 17:30
+0
VOTURI
-0
Gogule ( Traian Basescu ) , scoti tramvaiele si bagi vapoare ? Ce minte creata ai ?
Iti dai seama cat de penal ai devenit ???
qwertyui
03 Jun 14:35
+0
VOTURI
-0
Ce mai e Traiane. nu-ti mai ajunge strada? Nu-ti mai ajunge girofaru'? Baga troleibuze pe prima banda unde sunt masini parcate, hai sa ne batem joc de oameni, nu-i asa Traiane?
andrei
03 Jun 10:03
+0
VOTURI
-0
in loc sa bagam mai multe linii de tramvai si izolate de restul traficului ,noi sa le scoatem ?

Mai bine spunea ca ar trebui numai turisme si eram unicati in Europa.
sorin
03 Jun 09:57
+0
VOTURI
-0
Da, pai Basescu traieste inca in secolul 20. Sa facem benzi suplimentare pentru masini, sa atragem si mai multe masini in centru..in loc sa bage o taxa pentru masini, sa interzica parcarea pe strada, in centru, in general sa ationeze pentru a descuraja traficul de masini in centru (asa cum au facut si altii din Europa mult iubita). Creati benzi dedicate pentru transportul in comun, benzi de biciclisti. Inventam noi roata, cand aia de afara au facut-o de cateva decenii.
EVE
03 Jun 09:39
+0
VOTURI
-0
SCOATEREA TRAMVAIELOR DIN CENTRU ?? PAI CE FACEM ,DUPA CE S-A DEMOLAT SI CONSTRUIT NOUL URANUS ( DE EXEMPLU) ?? CA GANDURI AVEATI PE VREMEA CAND ATI FOST MINISTRUL TRANSPORTURILOR SI MAI APOI PRIMAR GENERAL AL BUCURESTIULUI ??? DE CE NU ATI FACUT NIMICA PENTRU LOCUITORII BUCURESTIULUI ??
pentru primar
03 Jun 09:07
+0
VOTURI
-0
dimpotriva masinile incurca benzile de tramvai. cat poate fi de depasit discursul politicianilor. mai nou sunt incurcati de transportul in comun si vor benzi de masini in plus. in toata europa se pune accentul pe transportul in comun si bicicleta iar in bucuresti politicienii cheltuiesc banul public pe catedrale si nu inteleg pulsul orasului. solutia normala, fireasca aplicata peste tot in lume este taxarea masinilor care merg in centru, orasul nu trebuie traversat prin centru nord sud ci printr-o centura ocolitoare. daca cineva se uita in trafic ar vedea ca majoritatea masinilor au un singur ocupant, mai mult probabil ca 25-30% nici nu sunt din bucuresti sau ilfov ci din alte parti ale tarii. deci aiureala asta in care se merge prin centru cu masina gratis si se parcheaza pe trotuare trebuie sa inceteze, asta ar fi o prioritate pentru viitorul primar si o sursa de venit taxare parcari, taxare pentru folosirea centrului in interiorul ringului si amenzi pentru cei ce parcheaza pe trotuare si in spatiile pietonale, pe trecerile de pietoni etc. este inetic fata de cetatenii orasului ca ei sa plateasca taxe dar soferii sa parcheze pe trotuare, este grav ca se sugereaza scoaterea tramvaielor.
cititor
03 Jun 08:14
+0
VOTURI
-0
Ma mir ca nu vrea inlocuirea tramvaielor cu vapoare... Pai in Viena tramvaiele circula fara probleme prin centru-in Ring. Tramvaiul este f. bun, ar trebui sa aiba prioritate peste tot, sau linia protejata de accesul masinilor, astfel sa creasca astfel viteza de deplasare. Tramvaiul 32 merge f. bine, ar putea si mai bine daca de la Tudor Vladimirescu in jos linia ar fi protejată asa cunm este in Rahova.
Ghita
03 Jun 07:59
+0
VOTURI
-0
Pai, pe unde-s troleibuze, pe acolo se gaseste cate unul sa parcheze pe banda lor si sa le blocheze. Deci, cum poti cere sa introduci si mai multe troleibuze?
Maximus
02 Jun 20:11
+0
VOTURI
-0
A inceput cu UTI d-aia nu functioneaza.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE