Ce soluţii propune ministrul Finanţelor pentru redresarea TVRMinistrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a trimis Parlamentului o scrisoare prin care expune solutiile pentru redresarea SRTV si a SRR. Dragu pune accent pe varianta insolventei.

Ce solutii propune ministrul Finantelor pentru redresarea TVR
Ce soluţii propune ministrul Finanţelor pentru redresarea TVR
Foto: cancan.ro

Potrivit documentului inaintat Legislativului, prima varianta ar fi reorganizarea SRTV si SRR ca doua institutii publice, finantate integral de la bugetul de stat, din venituri proprii sau combinat, informează hotnews.ro.

Aceasta varianta ar presupune, printre altele, adoptarea in regim de urgenta a unui proiect de lege care sa prevada reorganizarea SRR si SRTv si rectificarea Legii bugetului de stat pe anul 2016.

''Mentionam ca reorganizarea SRTv ca institutie publica presupune ca deficitul bugetului general consolidat s-ar majora la nivelul unui an cu circa 100 de milioane de lei, iar in 2016 impactul asupra deficitului bugetar ar fi de 410 milioane lei - datorii comerciale si cheltuieli de functionare'', se arata in scrisoare.

O alta varianta ar fi reorganizarea ca societati comerciale, dar, in cazul in care nu sunt achitate datoriile restante sau societatile inregistreaza alte datorii restante, procedura de insolventa ar putea fi ceruta de orice persoana interesata.

Reorganizarea ca regii autonome de interes national reprezinta o alta posibila solutie.

In cazul tuturor celor trei solutii mentionate mai sus este necesar sa se prevada instituirea obligatiei de colectare a taxelor de catre toti furnizorii de energie electrica si limitarea comisionului perceput de catre acestia.

Intrarea SRTv in insolventa este solutia cu cele mai multe avantaje, in opinia semnatarului, ceea ce ar presupune ''adoptarea in regim de urgenta a unui proiect de lege prin care sa se completeze Legea 41/1994, in sensul ca SRTv si SRR li se pot aplica numai acele dispozitii din legea 85/2014 pentru procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa care vizeaza redresarea activitatii si de excludere totala a procedurii falimentului"".

Printre avantajele intrarii SRTv in insolventa Anca Dragu a mentionat posibilitatea redresarii companiei printr-un plan de reorganizare, imposibilitatea furnizorilor de servicii - electricitate, gaze natural, apa, servicii telefonice - de a schimba, refuza sau de a intrerupe serviciiile.

De asemenea, TVR ar putea sa participle la licitatii si nu ar mai plati dobanzi, majorari sau penalizari pentru datoriile deja existente la data deschiderii procedurii.

Etichete: Anca Dragu, ministru finante, tvr

0/1 COMENTARII
julia simon
20 Dec 13:11
+0
VOTURI
-0
Bună ziua, numele meu este Julia Simon, o victimă a fraudei în mâinile creditorilor falși. Am pierdut aproximativ 140,000.00.Euro pentru că am nevoie de un capital mare de 395,000.00.Euro. Aproape că a murit, am avut nici un loc pentru a merge. afacerea mea a fost distrusă, iar în acest proces am pierdut fiul meu. Nu mai pot suporta din nou, acest lucru se întâmplă. în 2 luni în urmă, m-am întâlnit un prieten care mi-a prezentat o mamă bună, doamna Augusta Ibramhim, care în cele din urmă m-au ajutat asigura un împrumut de la o companie. mamă bună, aș dori să profit de această ocazie pentru a spune vă mulțumesc și Dumnezeu continua să vă binecuvânteze. Îmi place, de asemenea, să folosească această oportunitate de a consilia colegii români, că există o mulțime de escroci acolo, așa că, dacă aveți nevoie de un împrumut, și doresc să obțină un credit rapid, conectați-vă cu dna Augusta Ibramhim prin e-mail: augustaibramhim11 @ gmail .com. De asemenea, puteți să mă contactați prin e-mail acest: juliasimon460@gmail.com. dacă aveți îndoieli. te rog el este singurul care este de încredere și de încredere.
Mulțumiri.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE