Ce sporturi se pot practica gratis în BucureştiDe la fotbal sau baschet la ping-pong, rugby sau tir, Capitala pune la dispoziţia bucureştenilor opţiuni variate pentru a face sport gratuit. 

Cele mai multe terenuri de sport amenajate, unde bucureştenii pot practica sport gratuit, se află în parcuri sau în apropierea acestora. „Cel mai popular din punct de vedere al numărului de terenuri din Capitală este, de departe, fotbalul, după care urmează baschetul şi tenisul de masă” a subliniat pentru B365.ro Viorel Coadă, reprezentant al Direcţiei pentru Sport a Municipiul Bucureşti.

În parcul Alexandru Ioan Cuza şi în parcul Titanii, din apropiere, există terenuri de baschet, fotbal,  şi tenis unde accesul se poate gratuit. În parcul Tineretului şi în parcul Văcăreşti bucureştenii se pot bucura de terenuri de fotbal, baschet sau tenis cu iarbă sintetică, beton sau cu zgură, iar în parcul Izvor există mai multe terenuri de baschet disponibile pentru cei ce vor să facă sport gratuit.

Fanii baschetului mai au terenuri disponibile gratuit în Parcul Tei, Plumbuita sau în complexul studenţesc Regie.

Bucureştenii din sectorul 2 pot găsi mai multe terenuri gratuite de sport. Un exemplu este în stadionul Naţional, unde se află 6 mese de ping-pong şi mai multe terenuri de fotbal sau în parcul Obor, din apropierea sediului Primăriei Sectorului 2, unde se află terenuri de fotbal, baschet şi mai multe mese de sah. Şi în Parcul Circului se află terenuri de fotbal şi baschet, dar şi mese de ping-pong ce pot fi folosite gratuit de locuitorii din zonă.  

Bucureştenii din sectorul 4 au la dispoziţie un teren de mini-fotbal şi unul de baschet pe Aleea Terasei, terenuri pe Aleea Dorohoi, Strada Urziceni şi Strada Secuilor, în cartierul Berceni.

Teren de fotbal pe nisip în Complexul sportiv Ion Ţiriac, sector 2

Elevii se pot bucura, gratuit, de mai multe baze sportive din Capitală, unele chiar nou-inaugurate. Un exemplu în acest sens este Complexul sportiv „Ion Ţiriac”, construit pe locul fostei baze sportive Granitul din sectorul 2, în apropiere de Cora Pantelimon. Centrul pune, gratuit, la dispoziţia elevilor de la şcolile din Sectorul 2 un stadion de fotbal 2 stele, cu tribună pentru 256 de spectatori, un teren de fotbal pe nisip, un teren de volei de plajă, un teren de baschet şi mai multe panouri de minibaschet şi trei terenuri multisport, cele mai multe fiind dotate cu nocturnă.

Teren fotbal din parcul

Elevii pot practica gratuit „sportul rege” şi în complexul sportiv „Michel Platini” din cartierul Baicului din sectorul 2. Complexul a fost inaugurat cu prilejul finalei Cupei Europa League din luna mai a acestui an în parcul "Râul Colentina", la intersectia străzilor Draguşin Deleanu şi Marian Cristescu. Pe lângă terenurile de fotbal, parcul este prevăzut şi cu 6 mese de tenis de masă de exterior.  

Copiii din Sectorul 1 pot practica gratuit diverse sporturi în baza sportivă Cireşarii, unde au acces la terenuri de fotbal, rugby, handbal şi volei. Aici, copiii pot beneficia de îndrumarea unui profesor de specialitate.

De asemenea, copiii pot beneficia de acces gratuit la baza sportivă a RATB, unde există terenuri amenajate de baschet, volei, darts, sah, tenis de masă. Accesul este gratuit însă doar pentru rudele angajaţilor regiei de transport din Bucureşti.

Skate park, Herăstrău

Şi pentru amatorii de skateboarding există mai multe spaţii special amenajate în Capitală unde se poate practica gratuit „datul cu placa”. Pe lângă rampele din Herăstrău şi Eroilor, cunoscute de majoritatea practicanţilor şi destul de aglomerate în weekend, există piste de skate şi în parcul IOR şi Tineretului unde poţi venit gratuit cu placa de skate, bicicleta sau cu rolele.  De asemenea, pentru bucureştenii ce vor să încerce skateboardingul pentru prima oară sau vor să încerce un skatepark acoperit, există cursuri organizate în clubul Fabrica din zona Parcului Carol.

Centrul de închiriere gratuită de biciclete, Kiseleff

Cei pasionaţi de mersul pe bicicletă pot închiria gratuit biciclete din parcul Kiseleff până la sfârşitul lunii octombrie.  Biciclete pot fi închiriate doar pentru două ore, în perimetrul parcului. Centrul de închiriere este deschis zi de zi după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 10:00-19:00.

Aparate fitness, sector 2

În multe parcuri din Bucureşti au fost amplasate şi aparate de fitness pentru rotaţii (bazin, spate şi picioare din poziţii stând şi aşezat), biciclete şi steppere pentru dezvoltarea musculaturii picioarelor, aparate multifuncţionale pentru exersarea bazinului şi dezvoltarea braţelor. Accesul la aceste aparate este gratuit.

De asemenea, bucureştenii pot practica gratuit diverse sporturi şi pe şoseaua Kiseleff în fiecare sfârşit de săptămână, până pe 22 august. De vineri, ora 22.00 până duminică, ora 13.00, bucureştenii pot profita de mese de ping-pong, coşuri de baschet, terenuri de tenis cu piciorul, mese de ping-pong sau de fusbal, rugby tag şi pot practica kangoo jumps, alături de un antrenor de fitness. Spaţiile dedicate sportului ocupă aproximativ zece kilometri pătraţi şi sunt create prin închiderea temporară a Bulevardului Kiseleff în cadrul proiectului “Via Sport”, organizat pentru al treilea an consecutiv.

Etichete: Bucureşti, promo, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 4

0/2 COMENTARII
bucovinean
29 iul 10:31
+0
VOTURI
-0
Sporturi practicate in capitala Ghena : facut mici pe balcon sau parc,ascultat manele la maxim, scuipatul semintelor pe jos, fite de prost gust, toate sub un singur nume : MITICISME.
dinu
28 iul 11:28
+0
VOTURI
-0
http://www.myeconomist.info/category/reduceri/

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE