Ce SPORURI şi PREMII primesc angajaţii MetrorexAngajaţii Metrorex primesc spor de metrou, de până la 40% din salariul de bază. Angajaţii care muncesc în timpul nopţii, în zilele de repaus legal, în zile de sărbătoare, sau sistematic peste program iau sporuri de până la 100% din salariul de bază. Compania răsplăteşte angajaţii care se pensionează cu indemnizaţii egale cu 1,5 salarii de bază, iar salariaţii sunt premiaţi pentru realizări deosebite, scrie economica.net.

Ce SPORURI si PREMII primesc angajatii Metrorex
Ce SPORURI şi PREMII primesc angajaţii Metrorex

Iată cele mai importante sporuri pe care le primesc angajaţii Metrorex:

-Spor de metrou, de 20% - 40% din salariul de bază;
-Spor pentru condiţii nocive de muncă, în cuantum de 10% - 15% din salariul minim la metrou;
-Spor pentru lucru în timpul nopţii, în cuantum de 25% - 28% din salariul de bază;
-Spor pentru orele prestate în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, ori în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează, în cuantum de 100% din salariul de bază;
-Spor pentru lucrul sistematic peste programul normal, în cuantum de 5% - 25% din salariul de bază;
-Spor pentru exercitarea unei funcţii suplimentare, de 30% din salariul de bază minim al funcţiei suplimentare;
-Spor pentru titlul ştiinţific de doctor, de 15% din salariul de bază;
-Angajaţii Metrorex, premiaţi la pensionare cu câte o indemnizaţie egală cu 1.5 salarii de bază;
-Salariaţii Metrorex, premiaţi pentru realizări deosebite, pentru evitarea unor evenimente sau unor situaţii care ar fi putut provoca degradarea sau distrugerea unor bunuri ale societăţii.

Iată in extenso ce sporuri şi ce avantaje au salariaţii Metrorex

- Spor de metrou, cuprins între 20% şi 40% din salariul de bază; Sporul se acordă în funcţie de locul de desfăşurare a activităţii şi corespunzător timpului lucrat;

- Spor pentru condiţii nocive de muncă, în cuantum de 10% - 15% din salariul minim la metrou;

Pentru personalul din formaţia specializată care lucrează cu dispozitive cu surse radioactive, cuantumul sporului este de 15% din salariul minim la metrou.

- Spor pentru lucru în timpul nopţii, în cuantum de 25% - 28% din salariul de bază; Munca prestată în timpul nopţii între orele 22:00- 6.00 se răsplăteşte cu spor de 25% din salariul de bază, corespunzător numărului de ore lucrate. Pentru personalul care este obligat să muncească numai noaptea, sporul pentru lucrul în timpul noptii se majorează cu 3% şi ajunge la 28% din salariul de bază.

- Spor de vechime în muncă, în cuantum de 12% - 25% din salariul de bază;

- Spor pentru orele prestate în cadrul normei de muncă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, ori în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează, în cuantum de 100% din salariul de bază; Orele efectuate peste norma de muncă, în zilele libere de sâmbată, duminică, sărbatori legale, ori în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează din cauza caracterului permanent de desfăşurare a activităţii se plătesc cu spor de 100% din salariul de bază.

- Spor pentru lucrul sistematic peste programul normal, în cuantum de 5% - 25% din salariul de bază; Sporul se acordă în locul celui pentru ore suplimentare; Sporul se acordă în cuantum de 5%, 10%, 15%, 20%, 25% din salariul de bază, stabilit în raport cu timpul prestat lunar peste programul normal de lucru.

- Spor pentru exercitarea unei funcţii suplimentare, de 30% din salariul de bază minim al funcţiei suplimentare; Salariatul care exercită suplimentar şi atribuţiile altei funcţii, de altă natură decât cea de bază primeşte spor de 30% din salariul de bază minim al funcţiei suplimentar îndeplinite.

- Spor pentru titlul ştiinţific de doctor, de 15% din salariul de bază; Salariatul încadrat pe o funcţie cu studii superioare care deţine titlul ştiinţific de doctor primeşte spor de 15% din salariul de bază al funcţiei exercitate, dacă titlul ştiinţific de doctor este în acelaşi domeniu profesional cu cel în care angajatul performează.

- Spor pentru conducerea unei formaţiei de lucru, în cuantum de 5% - 10% din salariul de bază; Sporul se aplică la salariul de bază minim al funcţiei îndeplinite, respectiv cea de maistru II, în situaţia în care gradul de dispersare a activităţii pe schimburi sau locuri de muncă nu asigură desfăşurarea corespunzătoare a activităţii maistrului, sau când formaţia de lucru nu are la conducere un maistru.

Oficialii companiei Metrorex au refuzat să spună care este numărul salariaţilor care încasează fiecare dintre aceste sporuri, şi frecvenţa cu care le primesc.

Citeşte mai mult pe economica.net

Etichete: angajati metrorex, salarii Metrorex, sporuri metrorex

0/2 COMENTARII
qwert
08 Aug 20:28
+0
VOTURI
-0
Acesti bravi oameni ai muncii angajati toti pe crtierii de inalta tinuta profesionala ar trebui sa castige dublu, triplu chiar 5000 euro, sporurile marite iar cartela de 70 de lei ar trebui sa coste 200-300 de lei ca sa le putem rasplati cu adevarat eforturile. Am zis! :)
alex
08 Aug 17:23
+0
VOTURI
-0
Cum adica au refuzat? Nu e companie publica?
Ar trebui facute publice toate salariile , inclusiv al celor care vor sa faca greva curand.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE