Ce spun doctorii despre boala care a răpus-o pe Mica de la AbracadabraMichaela Niculescu, Mica de la Abracadabra, a încetat din viaţă joi după-amiază, în urma unei sângerări foarte puternice, cu ruptură esofagiană, în urma unei insuficiențe hepatice cronice.

Mica de la Abracadabra a decedat
Mica de la Abracadabra a decedat

Carmen Orban, manager al spitalului Fundeni, a declarat la România tv că evoluția bolii nu a fost una neașteptată, dar că era prea târziu pentru a fi luat în calcul un transplant hepatic. Mica s-a prezentat la spital cu ciroză hepatică, cu insuficiență hepatică cronică, deci prea târziu pentru un tratament eficient. Conform dr. Orban, boala poate fi tratată, inclusiv prin transplant. dar depinde foarte mult când este depistată și cât de rapidă este evoluția acesteia.

Tânăra de 31 de ani fusese internată după o criză în care vomase mult sânge şi s-a aflat mai multe zile în comă indusă, după ce îi cedaseră plămânii.

Dr. Irinel Popescu declara, de altfel, zilele trecute, că în cazul Micăi de la Abracadabra este prea târziu pentru a se discuta despre un transplant. 

Cu toate acestea, azi-dimineață apropiații spuneau că Mica și-a revenit din comă și a fost destubată.

Tânăra ştia de un an de zile că este bolnavă, dar a preferat să nu spună nimănui, potrivit RTV.

"A deschis ochii, însă starea ei este critică în continuare. Nu mai este intubată, ci are doar masca de oxigen. Nu are voie să adoarmă. În cele 48 de ore de comă a uitat să respire. Am vorbit cu asistentele să meargă des la ea, să verifice dacă totul este în regulă. În acest moment Mica nu poate vorbi, emite doar câteva sunete, dar înţelege tot. Mi-a făcut semn că vrea să scuipe şi i-am dus tăviţa. A scuipat sânge din stomăcelul ei", declara tatăl Micăi joi dimineaţă.

Etichete: a murit, ciroza, Fundeni, Mica de la Abracadabra, transplant

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE