O româncă din Bruxelles: "Scenele cu supravieţuitorii, unii fără membre, greu de uitat"Trei români din Bruxelles au povestit ce făceau în timpul atentatelor şi care este atmosfera în Capitala Belgiei în acest moment, după atentatele teroriste de marţi dimineaţă.

Ce spun romanii din Bruxelles despre atentate: "Este un haos total, dar am incredere in autoritati"
Ce spun românii din Bruxelles despre atentate: "Este un haos total, dar am încredere în autorităţi"
Foto: diez.md

O româncă din Cluj, Alina Madar, a fost prezentă marţi dimineaţă în zona unde au avut loc exploziile şi a asistat la scene de coşmar. Biroul spre care se îndrepta era situat deasupra terminalului de plecări unde a avut loc explozia din aeroport.

“Pentru cei care mă sună sau îmi dau mesaje, nu prea am baterie să vă răspund aşa că vă anunţ că sunt ok, tocmai mă dădeam jos din autobuz când a avut loc explozia, dar scenele cu supravieţuitorii răniţi, unii fără membre, şi panica nu vor fi uşor de uitat... În ce lume trăim?“, a scris pe pagina sa de facebook românca, conform adevarul.ro.

Şi Claudiu Berbece, un fost jurnalist român stabilit de trei ani la Bruxelles, a povestit marţi pentru MEDIAFAX cum este atmosfera în oraş în urma atacurilor teroriste.

"În zona unde sunt, chiar dacă sunt aproape de staţia de metrou Schuman şi nu foarte departe de aeroport, zona unde sunt eu e mai liniştită. Dacă nu aş fi ştiut ce s-a întâmplat, aş fi zis că e o zi normală, doar că sunt foarte multe sirene. Am mers 15 minute pe jos, încă funcţionează transportul în comun de la suprafaţă, autobuzele. Ce se va întâmpla? În noiembrie, după atacurile de la Paris a fost lock down mai mult de o săptămână, patrula armata pe străzi şi aveau doar suspiciuni de atacuri, acum chiar s-a întâmplat. E posibil să închidă metroul, poate şi alte mijloace de transport în comun. Nu ştiu ce se va întâmpla cu aeroportul, era aeroportul principal", a spus Berbece.

Un alt român a povestit pentru Mediafax.ro, ce se întâmplă în capitala Belgiei, după atentate.

"Este un haos total, dar am încredere în autorităţi. Cred că e panica celam la atacuri în serieulelor teroriste ca urmare a arestarii lui Salah Abdeslam, deci mă aştept”, a spus românul stabilit în Bruxelles.

Două explozii au avut loc, marți dimineață, pe aeroportul internațional din Bruxelles, care a fost închis, potrivit presei belgiene. Aproximativ o oră mai târziu, o altă explozie a avut loc și la metroul din capitala Belgiei. Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaş din aeroportul Zaventem. 

Etichete: atentat, atentat bruxelles, Bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE