Ce spune familia despre adolescentul de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistăTânărul de 17 ani suspectat de propagandă jihadistă a trecut la religia islamică în urmă cu doi ani şi mergea frecvent ”la o biserică musulmană”. Adolescentul provine dintr-o familie destrămată, tatăl său fiind recent eliberat din penitenciar.

Ce spune familia despre adolescentul de 17 ani, suspectat de propaganda jihadista
Ce spune familia despre adolescentul de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă
Foto: libertatea.ro

Bunicul tânărului, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova, spune că acesta mergea frecvent ”la o biserică musulmană”.

“Am aflat de doi ani, de atunci ştiu povestea, că s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde să ştiu ce făcea ... se închina. Am aflat că o ţine într-una aşa, că face 18 ani şi că pleacă la Israel. De azi dimineaţă, de la şase sunt terminat. Strâng actele, cărţile (n.r. - procurorii). Ne zicea că îi place şi tot neamul a încercat să îl convingă să renunţe, dar nu voia. Ştiam că se duce de doi ani la o biserică şi ziceam că decât vagabont prin curte, mai bine se duce la o biserică, dar habar nu aveam ce biserică. Abia am aflat că e musulmană”, a declarat bunicul tânărului, potrivit Mediafax. 

Citește și Tânăr de 17 ani, reținut la Craiova pentru propagandă jihadistă. CE MESAJE POSTA PE INTERNET 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj susţin că tânărul nu avea un comportament suspect în timpul orelor de curs.

“Este o anchetă în derulare a organelor de cercetare şi nu vă pot spune decât că în timpul orelor de curs nu a avut activităţi de acest gen (n.r. - propagandă jihadistă)”, a declarat, marţi, Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al ISJ Dolj.

Băiatul provine dintr-o familie destrămată, mama sa fiind angajată la Regia Autonomă de Transport Craiova, iar tatăl său fiind liberat recent din penitenciar.

Tânărul de 17 ani, din Craiova, a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Etichete: musulman, propagandă jihadistă, religia islamică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE