Ce spune juriul despre candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a CulturiiEchipa București 2021 a participat joi, 17 martie, la întâlnirea de lucru cu orașele finaliste pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii, organizată de Ministerul Culturii. În cadrul acesteia, membrii echipelor din cele patru orașe finaliste au avut ocazia să discute cu Steve Green, președintele juriului de experți care a evaluat orașele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii în prima etapă a competiției. Acesta a explicat în detaliu recomandările făcute de juriul de experți pentru fiecare oraș în parte, pentru a doua etapă a competiției.

Ce spune juriul despre candidatura Bucurestiului la titlul de Capitala Europeana a Culturii
Ce spune juriul despre candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii

În ce privește Bucureștiul, a fost subliniat faptul că, pentru finalizarea procesului de candidatură, la momentul depunerii dosarului, în august 2016, orașul trebuie să dețină o strategie culturală aprobată de Consiliul General și în curs de implementare. Documentul nu va fi însă unul final, pentru următorii 10 ani, ci poate fi amendat și completat ulterior. Steve Green a precizat că juriul de experți înțelege complexitatea demersului de elaborare a strategiei culturale pentru un oraș de mărimea Bucureștiului, dificultatea acoperirii întregului sector cultural în timpul avut la dispoziție și recomandă, în această etapă, asumarea unor principii, votarea lor și continuarea procesului de ajustare a documentului, pe pe măsură ce se finalizează strategiile instituțiilor culturale, informează echipa Bucureşti 2021.

CITEŞTE ŞI De ce este candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în PERICOL

Șansele orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 ar putea fi iremediabil compromise, în urma unei propuneri privind reorganizarea ARCUB, instituția mandatată să gestioneze candidatura orașului, din instituție publică de interes local, în "instituție de spectacole de proiecte". Detalii, aici. 

Documentul strategic la nivelul municipiului București urmează a fi supus dezbaterii publice în perioada aprilie – iunie 2016, urmând ca după alegeri Strategia Culturală să fie votată de către noul Consiliu General. De altfel toate orașele din competiție vor trebui să își reafirme angajamentele incluse în strategiile culturale locale după alegerile din iunie 2016.

Etichete: Bucureşti, București 2021, capitală culturală europeană

0/2 COMENTARII
Mihai
18 Mar 14:33
+0
VOTURI
-0
Cu strazile pietonale din centrul istoric pline de masini, si cu masini parcate pe trotuar in centrul Bucurestiului avem zero sanse.
alex
18 Mar 12:25
+0
VOTURI
-0
avem fix zero sanse. Ce credibilitate sa mai avem in conditiile in care ne-am luat niste angajamente pentru Euro 2020 pe care nu ni le respectam.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE