Ce spune ministrul Bugetului despre faptul că DNA a rămas fără buget propriu pe 2015Direcția Națională Anticorupție a denunţat o tentativă a Guvernului de a tăia drastic bugetul DNA pentru 2015. Ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, susţine că totul este o neînţelegere, iar Guvernul ar urma să aloce mai mulţi bani pentru Ministerul Public în 2015.

Ce spune ministrul Bugetului despre faptul ca DNA a ramas fara buget propriu pe 2015
Ce spune ministrul Bugetului despre faptul că DNA a rămas fără buget propriu pe 2015

"DNA va avea fişă separată. La Ministerul Public toate alocările pentru bunuri şi servicii cresc faţă de anul acesta. La cheltuieli de personal există o diminuare pentru că titlurile executorii din 2016 nu sunt prinse la Ministerul Public, ci la Ministerul de Finanţe. Diminuarea apare de la cheltuieli de personal", a declarat Darius Vâlcov, la B1 TV.

Citește și DNA lăsată fără buget propriu în 2015

Potrivit ministrului Bugetului, aparenta diminuare ar fi venit din faptul că s-au trecut la Ministerul de Finanţe sumele pe care statul le plăteşte pentru că a pierdut în instanţă anumite procese.

"Voi solicita o întâlnire cu ministrul Justiţiei, cu şefii de direcţii şi cu doamna Kovesi, pentru a le explica aceste lucruri. Ministerul public primeşte bugetul şi ne va comunica pe fişa separată bugetele defalcate. Este păcat ca atunci când aloci bani mai mulţi să apară în presă că ai dat bani mai puţini", a mai declarat Vâlcov.

Sursa: stiripesurse.ro

Etichete: buget 2015, buget DNA, darius valcov, DNA, ministrul bugetului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h