ALEGERI LOCALE 2016. Ce spune premierul Cioloş despre alegerea primarilor în două tururi de scrutinALEGERI LOCALE 2016. Premierul Dacian Cioloş a declarat că nu ia în calcul modificarea legii alegerilor locale, în sensul revenirii la două tururi de scrutin pentru primari, prin instrumente guvernamentale. Acest lucru trebuie tranşat în Parlament, ca şi până acum.

ALEGERI LOCALE 2016. Ce spune premierul Ciolos despre alegerea primarilor in doua tururi de scrutin (foto dcnews.ro)
ALEGERI LOCALE 2016. Ce spune premierul Cioloş despre alegerea primarilor în două tururi de scrutin (foto dcnews.ro)

ALEGERI LOCALE 2016. Dezbaterea intitulată "Legislaţia electorală românească trebuie să asigure o mai bună reprezentativitate a cetăţenilor" a avut loc luni, începând cu ora 16.00, la Camerea Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

ALEGERI LOCALE 2016. Dacian Cioloş a arătat din nou că nu Guvernul va modifica legislaţia privind alegerile locale şi că acest lucru trebuie făcut în parlament, în urma dezbaterilor.

"Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume şi această dezbatere şi să o conducă, aşa cum fac şi cu dezbaterea actuală, nu culpabilizând Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit", a declarat Dacian Cioloş la Ora Parlamentului, citat de romaniatv.net.

ALEGERI LOCALE 2016. El a subliniat că adoptarea unei OUG sau asumarea răspunderii sunt instrumente care "aduc Guvernul în faţa Parlamentului". El a insistat asupra faptului că Executivul nu poate să modifice singur în mod definitiv legislaţia electorală.

Etichete: alegeri 2016, alegeri primari in doua tururi scrutin, dacian ciolos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE