Ce spune premierul Dacian Cioloș despre noua Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea bugetarilorGuvernul vrea să demareze din nou procesul de lucru și să vină în cel mai scurt timp cu o altă propunere de ordonanță de urgență privind salariile bugetarilor, a anunțat, vineri, premierul Dacian Cioloș.

Ce spune premierul Dacian Ciolos despre noua Ordonanta de Urgenta privind salarizarea bugetarilor (Foto romaniatv.net)
Ce spune premierul Dacian Cioloș despre noua Ordonanţă de Urgenţă privind salarizarea bugetarilor (Foto romaniatv.net)

"Am tras niște concluzii și învățăminte din procesul ultimelor luni în discuțiile pe care l-am avut în interiorul Guvernului și modul de lucru în ceea ce privește legea salarizării. Am tras niște concluzii și legat de modul în care am organizat și modul în care a funcționat și dialogul cu dumneavoastră. Pornind de la aceste învățăminte, am vrea să resetăm cadrul de lucru și să redemarăm acest proces, în așa fel încât în cel mai scurt timp să reușim să venim cu o nouă propunere de ordonanță de urgență, care să aibă un obiectiv bine țintit, bine delimitat și care să vizeze nu atât o schimbare a legii actuale, cât o corectare a ei, (...) în limitele bugetului pe care îl putem aloca", le-a spus Cioloș membrilor Consiliului Național Tripartit, la Palatul Victoria.

Citeşte şi Noua ordonanță de SALARIZARE A BUGETARILOR blochează o parte din sporuri şi indemnizații

UPDATE Premierul Dacian Cioloş şi sindicatele se întâlnesc vineri pentru a negocieri pe Legea salarizării bugetarilor. La discuţii va participa si noul ministrul al Muncii, Dragoş Pîslaru. Între timp, noua ordonanță privind salarizarea bugetarilor, pregătită de Guvern sub coordonarea proaspătului ministru al Muncii, va include indexări în trepte care vor acoperi doar o parte a grilei de salarizare, începând cu salariul minim de 1.250 de lei, programat să urce la acestă cifră în luna mai, și până la un nivel de sustenabilitate bugetară care va fi definit prin calcule, va îngheța sporurile, indemnizațiile, compensațiile și celelalte elemente ale sistemului de salarizare și va bloca la nivelul din iulie 7 categorii de plăți sociale, au declarat pentru Profit.ro surse din Guvern.

Premierul a insistat asupra faptului că obiectivul noului proiect este ca resursele disponibile să fie concentrate "acolo unde este cel mai mult nevoie și acolo unde impactul poate să fie cât mai mare."

"Odată finalizat, sper eu cu succes acest proces, putem trece la o a doua fază și să regândim, după aplicarea acestei OUG, eventual o lege a salarizării care să aibă o abordare mai largă. Dorim să lucrăm la această ordonanță pornind de la principiul limitării resurselor pe care le mobilizăm (...) și am cerut Ministerului Finanțelor să vină cu o analiză pe care să fie în măsură să o prezinte și în fața dumneavoastră legată de calculele bugetare pe care noi le-am făcut și resursele pe care noi le putem degaja", a explicat Cioloș, conform Agerpres. 

Etichete: ciolos, ordonanta noua privind salarizarea bugetariolor, salarizarea bugetarilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h