Ce spune PRIMĂRIA CAPITALEI despre DĂRÂMAREA ZIDULUI din jurul Palatului ParlamentuluiPrimăria Capitalei a făcut mai multe precizări cu privire la proiectul prin care zidul din jurul Palatului Parlamentului ar trebui dărâmat. Astfel, PMB recunoaşte că terenul respectiv aparţine Camerei Deputaţilor şi nu se poate implica din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea acestui proiect.

Palatul Parlamentului
Palatul Parlamentului

Având în vedere informațiile apărute în presă, conform cărora se solicita susținerea proiectul Marii Grădini Centrale a Bucureștiului, care presupune că zona din jurul Palatului Parlamentului să fie redată cetățenilor prin integrarea să într-un circuit verde, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului București face următoarele precizări:

Spațiul verde situat între construcția denumită 'Casa Poporului' și gardul de beton dinspre b-dul Libertății, Sector 5, reprezintă o secțiune din imobilul înscris în Cartea Funciara nr. 226904, proprietate a statului Român, aflat în administrarea Camerei Deputaților, fiind înscris în anexa 29 a Hotărârii de Guvern nr.1.705/ 29.11.2006 privind aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, la poziția 35247.

Având în vedere cele expuse mai sus, Primăria Municipiului București nu se poate implica, din punct de vedere administrativ și legal, în susținerea acestui proiect.

Primăria Capitalei poate face demersuri în acest sens doar dacă actualul proprietar transfera Municipalității acest teren și numai în urma unei dezbateri publice care să ofere bucureștenilor posibilitatea de a se exprima în legătură cu acest proiect, se arată într-un comunicat.

Etichete: casa poporului, Palatul Parlamentului, pmb, zid palatul parlamentului

0/11 COMENTARII
Zisul
01 Sep 20:59
+0
VOTURI
-0
Lasa mortii in pace !
Mai bine sa se duca-n spuma marii, de unde nu-si lua Adrian Paunescu versurile. Chiar , sa ne spuna fiu-so care i-a mostenit milioanele, de unde-si lua versurile.
Geo Ionescu
29 Aug 11:34
+0
VOTURI
-0
Pentru cei care isi exprima parerea dupa mesajul meu, imi cer scuze din cauza neatentiei, nervozitatii si agitatiei la mesajul anterior am comis o greseala ortografica am scris "ia-ti" in loc de "i-ati". Se mai intampla.
Geo Ionescu
29 Aug 11:29
+0
VOTURI
-0
Numai niste nebuni si niste tradatori ar putea sa vina cu o asemenea aberatie. De cine sunteti pusi, de oamenii lui Soros?? Pana acum nu ati vazut spatiile verzi si parcurile pe care au pus mana mafiotii??? Cladirile istorice pe care s-a pus mana cu acte false nu le-ati vazut?? Ce ati facut ma voi pentru aceasta tara??? Aceasta cladire a fost ridicata la ordinul unui om care poate chiar daca a gresit in unele lucruri a fost un mare patriot. Va plangeti de parlamentarii romani???Pai nu voi ma ia-ti votat??Romania este o tara frumoasa pacat ca e locuita de lichele si tradatori slugi si cersetori la straini pt cateva mii de euro!Voi nu sunteti in stare sa varuiti nici ce a lasat Ceausescu. Apropo dominilor bucuresteni, Palatul Parlamentului este Casa Poporului si este a intregului popor roman format din oameni care simt ceva pentru aceasta tara, nu doar al vostru al bucurestenilor. Au muncit la el brigazi intregi de soldati din toata tara. Ziceti mersi ca il aveti si pe asta. Nu meritati la cat de tradatori puteti fi.
mos teaca
29 Aug 10:35
+0
VOTURI
-0
ma fratilor, daca se muta gardu nu ar fi mai bine, sa il taie bucata cu bucata si folosit altundeva, mai cu folos decat la casa poporului si sa vedeti ce frumos sar vede aceasta casa.
Oricine
26 Aug 17:32
+0
VOTURI
-0
Gardul acela este foarte frumos si inca util, incadrat in peisajul cotidian si bine armonizat arhitectural, o mini capodopera ce trebuie pastrata deoarece infrumuseteaza cu prezenta sa. Sa il am eu as fi fericit! Dc sa il darame cineva? Sa il integreze in noul plan, sa construiasca un parc care sa il aibe gard util, functional si eventual sa il doteze cu mai multe porti, dar nu daramat. Sa se plece inteligent cu un proiect de la ceea ce este acum. Sa strici e cel mai usor: vrea careva sa isi faca vila si ii trebuie piatra la garaj si in fundatie, de aia stricati gardul? Cand a fost facut cosul de fum la un combinat chimic in tara, in acel oras au rasarit o puzderie de vile a caror fundatie era facuta din betonul sustras fundatiei turnului furnal/cos de dispersie a poluarii peste oras si pe care vantul a toot dus-o zeci de km peste livezi si in alte judete. Si atunci s-a optat pt o solutie gresita, in loc sa faca un bazin unde sa solubilizeze gazele poluante si sa obtina si produsi secundari vandabili, au preferat sa arunce in aer poluarea ca sa isi faca vile cu acele tone d eiment sustrase, acum vba lui Nicu Ceausescu, ce nu pot zugravi, darama ca e mai usor, desi nici asta nu ar face fara sa le renteze, si daca le renteaza, nu au nici mama si nici tata...Caracter lipsa. Nu au ce cauta unde s-au cocotat, unde i-au cocotat cei ce se ajuta cu ei.
gabriel
26 Aug 10:02
+0
VOTURI
-0
Cum sa violeze poporul muribund gradinile alesilor neamului, sa spurce gradinile zeilor?
Daramatorii astia,
25 Aug 13:53
+0
VOTURI
-0
Sa se duca-n mortii lor. Vorba lu'nicu a lu'ceasca : voi nu sunteti in stare nici macar sa zugraviti ce a construit tata.
Ionita
25 Aug 12:44
+0
VOTURI
-0
Ar fi un proiect FOARTE BUN! Casa Poporului ar deveni un obiectiv turistic de prima mana in Europa. Proiectul sa fie insotit si de cca 400 trepte din piata pana langa cladire. Ar fi ca la catedrala Sacre Coeur in Paris. Super. Sustin total.
pieton
24 Aug 11:29
+0
VOTURI
-0
Ati rezolvat toate problemele din Bucuresti si a mai ramas gardul. Alta cheltuiala aiurea sau este cumva cu dedicatie
Dani
24 Aug 08:48
+0
VOTURI
-0
Să se facă în mass media și educație pentru bicicliști.Călăresc pe străzile Bucureștiului bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni periclitând circulația pietonilor pe trotuare și pe treceri de pietoni.Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiți de siguranță din cauza lor.A vedea trecerea de pietoni din Piața Victoriei de la intersecția cu Calea Victoriei.Pistele de biciclete trebuie făcute pe carosabil conform sensului de mers la limita cu bordura sau cu acostamentul.Nu pe trotuare și pe treceri de pietoni.Piste de biciclete pe trotuare și pe treceri de pietoni cea mai mare cretinătate în infrastructura rutieră a Bucureștiului.A vedea trecerile de pietoni aferente Pieței Victoriei,trecerile de pietoni aferente Pieței Aviatorilor și trecerile de pietoni aferente Pieței Charles De Gaulle.De pericolele astea de peroane de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție nu ne-au scăpat conducerile de până acum ale Primăriei Capitalei dar piste de biciclete pe trotuare și pe treceri de pietoni au știut să facă.Sunt mai importante pistele de biciclete decât viața pietonilor în stațiile de tramvai.A vedea Bulevardul Basarabia,Strada Barbu Văcărescu,Bulevardul Ion Mihalache,Calea Giulești,Calea Călărașilor,Calea Șerban Vodă,Bulevardul Gheorghe Șincai,Bulevardul Nerva Traian,Bulevardul Mărăști,Bulevardul Bucureștii Noi etc etc etc.Asta-i crimă față de populația Bucureștiului.Puteau până acum să se înregistreze mii de tragedii în masă în stațiile astea de tramvai.Asta-i crimă față de populația Bucureștiului.Iar noi,locuitorii Bucureștiului,suntem victime ale indolenței și ale nesimțirii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h