Ce spune şeful CCR despre revocarea lui Valeriu Zgonea de la şefia CamereiŞeful CCR, Augustin Zegrean, spune că Valeriu Zgonea poate fi revocat din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, explicând că revocarea preşedintelui Camerei se poate face la propunerea grupului parlamentar care l-a propus, însă nu există o oprelişte ca un grup parlamentar să propună un parlamentar din afara lui.

Presedintele CCR, Augustin Zegrean
Preşedintele CCR, Augustin Zegrean
Foto: www.ziuaconstanta.ro

Augustin Zegrean a comentat, la Digi 24, problema revocării preşedintelui Camerei Deputaţilor.

"Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că doar grupul care l-a propus îl poate revoca. Grupul care l-a propus...", a spus preşdintele Curţii Constituţionale.

El a menţionat, în acest context, că Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca preşedinte al Camerei Deputaţilor să ajungă o persoană care nu aparţine grupului care l-a propus pentru această funcţie.

"Grupul poate să propună un membru din alt grup", a spus preşedintele CCR.

În Regulamentul Camerei Deputaţilor, procedura de revocare a preşedintelui este prevăzută la articolul 26 care stipulează că "preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar căruia îi aparţine preşedintele."

PSD a solicitat revocarea lui Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce săptămâna trecută acesta a fost exclus din partid. 

 Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care s-a discutat solicitarea PSD de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, a fost însă suspendată, deoarece acesta a susţinut că poate fi revocat doar la cererea liderului grupului din care face parte, iar el este neafiliat. Zgonea a spus că se va opune până la capăt "acestui jihad anti-justiție" și a denunțat încălcarea Regulamentului parlamentar. 

Biroul Permanent al Camerei a solicitat un pnct de vedere al Comisiei juridice care îşi va prezenta luni concluziile asupra acestei chestiuni.

Etichete: Augustin Zegrean, CCR, valeriu zgonea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE