Ce temperaturi se înregistrează în autobuzele RATB, pe caniculă FOTOBucureştenii trebuie să suporte o căldură înăbușitoare, atunci când circulă cu mijloacele de transport RATB. Temperaturile înregistrate într-un autobuz al Regiei sunt mai mari cu 4-6 grade Celsius faţă de temperatura înregistrată pe stradă, în același moment.

Miercuri, temperatura maximă înregistrată pe stradă, în Capitală, a fost de 35 de grade Celsius, între orele 17-18. La orele 17.40, temperatura dintr-un autobuz RATB de pe linia 133 era de 39 grade Celsius- FOTO AICI. Autobuzul era ocupat în proporție de 60%.

Marți dimineață, la ora 10.20, temperatura dintr-un autobuz RATB era de 34 grade Celsius (autobuzul era ocupat în proporție de 40-50%)- FOTO AICI. Pe stradă, la aceeași oră, se înregistrau 28 de grade Celsius.

În aceeași zi, la ora 18.05, termometrul nostru arăta 36,5 grade Celsius într-un autobuz RATB, în timp ce pe stradă se înregistrau 32 de grade Celsius. Gradul de ocupare al autobuzului testat, la aceea oră, era de 80%. FOTO AICI

Reprezentanții RATB ne declarau, luna trecută, că 500 dintre autobuzele Mercedes ale Regiei au în dotare aer condiţionat. În cazul în care aparatul de aer condiţionat este defect, aşa cum ne informează diverse afişe lipite de şoferi în autobuzele care circulă zilnic în Capitală, acestea sunt retrase din circulaţie, verificate, iar problema este remediată - cel puțin teoretic, conform reprezentanților RATB.

Conform sursei citate, şoferii RATB care conduc un vehicul dotat cu aer condiţionat sunt obligaţi să îl pornească atunci când temperaturile depăşesc 28 de grade Celsius. Teoretic, ar trebui să găsim aparatul pornit în orice autobuz care are are această dotare, dat fiind că suntem sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă.

Şefii de sindicat declarau însă, anul trecut, că, în majoritatea autobuzelor RATB, şoferii opresc intenţionat aparatul de aer condiţionat, pentru a nu consuma combustibil.

Vă reamintim că RATB a fost amendată cu 150.000 lei de ANPC, la mijlocul lunii iulie, după ce inspectatorii au găsit mai multe nereguli în mijloacele de transport în comun. Una dintre neregulile constatată de aceștia a fost lipsa aerului condiționat sau aer condiționat nefuncțional. Detalii, aici.

Etichete: aer condiţionat, autobuze RATB, caniculă, realitatea, temperatura ratb

0/6 COMENTARII
Ing.
31 iul 11:17
+0
VOTURI
-0
Ce să încurajezi? Sauna gratuită? Statul juma' de oră în staţie?! Traseele noastre sunt făcute cu posteriorul, graficele de circulaţie la fel... iar RATB oricum operează ilegal (nu are hotărâri AMTB pentru trasee şi orare, nu are hoărâri de CGMB pentru staţii).
De la Ghencea la Piaţa Unirii există linia 47 de tramvai. Face vreo 25 minute de la un cap la altul. Tramvaiele respective au geamuri cu parte mobilă mare, se ventilează mai bine. Dar 47 vine o dată la 30 minute... deci nu merge nimeni cu el. Pe aceeaşi rută se poate călători cu autobuzul 385... vine la vreo 10 minute, plin până la refuz, nu are aer condiţionat şi face o juma' de oră de la Ghencea la Unirii doar duminica la 10 noaptea când e traficul liber, în rest scoate cam o oră. Problema se putea rezolva simplu, cu 4 tramvaie în plus pe linia 47, ca să vină la 10 minute. Şi rezolvam şi sauna din vehicule, rezolvam şi timpul de mers, ba rezolvam şi furtul de motorină (că tramvaiul nu merge pe Diesel) şi aveam şi costuri de operare mai reduse. Dar ai cu cine? Că n-ai, toate conducerile din ultimii 35 de ani de la ITB/RATB au avut în program reducerea transportului electric, în favoarea autobuzelor, pentru că maşinile dumnealor mergeau pe motorină.
uN CETĂŢEAN CARE VA VOTA
31 iul 06:42
+0
VOTURI
-0
RUSINE! RUŞINE! SĂ VĂ FIE RUSINE CĂ NU VREŢI SĂ ÎNCURAJAŢI CĂLĂTORIILE CU MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN.VREŢI CA ORAŞUL SĂ FIE SUFOCAT DE MAŞINI PERSONALE.
DE CÂŢIVA ANI SE TOT SPUNE CĂ SE FURĂ COMBUSTIBIL ŞI SE VEDE CĂ NU S-AU LUAT MĂSURI. MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN SUNT INFECTE, BURDUŞITE, VIN TÂRZIU, STAU LA CAP DE LINIE MINUTE ÎN ŞIR.
CONCLUZIA: NU VĂ PASĂ DE CETĂŢENII ACESTUI ORAŞ.
Lia
30 iul 23:27
+0
VOTURI
-0
Intr-o zi de canicula extrema, RATB NU SCOATE PE TRASEU INTENTIONAT masinile cu aer conditionat, autoritatile sunt oarbe si surde iar bucurestenii rabda caldura insuportabila ca niste prosti. Traim intr-o societate primitiva si mizerabila si toate articolele astea sunt inutile.
ggg
30 iul 17:19
+0
VOTURI
-0
situatia tramvaielor este mai trista .... merg pe mijlocul strazii ( unde de obicei nu e umbra) .. la nivelul capului este infernal ... ventilatia "naturala" produsa de deschiderea geamurilor (rabatante) este nesemnificativa ... tavanul pur si simplu dogoreste ... ( testati un 41 - pe seara )
Vasile
30 iul 15:53
+0
VOTURI
-0
Nici sa intri din statie de la 40 de grade la 25-30 in autobuz nu este bine.
Cris
30 iul 15:05
+0
VOTURI
-0
Pai... decat sa mergi la sauna la Radisson, World Class sau mai stiu eu unde, nu-i mai bine sa faci sauna mobila la RATB, aproape moka si sa poti admira piesajul capitalei la 50 de grade ???

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE