Ce vor bucureştenii de la Oprescu: Transport în comun pe Dâmboviţa şi ridicarea câinilor de pe stradăAdministraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, instituţie subordonată municipalităţii, a inaugurat joi în Pasajul Universităţii expoziţia Labirint Cultural, dedicată celor care îşi propun cunoaşterea şi recunoaşterea patrimoniului cultural şi turistic al Capitalei. Cu această ocazie, cetăţenii Capitalei au fost invitaţi la microfon şi în faţa camerei video a Primăriei Capitalei să îşi exprime punctele de vedere privitoare la Noul Centru Istoric al Bucureştiului. Celor prezenţi li s-a spus că mesajele lor audio-video vor fi puse la dispoziţia Consiliului General şi a Primarului General al Municipiului Bucureşti.

Odată ajunşi la microfon însă, bucureştenii au uitat de centrul istoric şi i-au cerut primarului să rezolve probleme mai urgente. În timp ce câţiva copii, îmbrăcaţi după moda interbelică, împărţeau pliante cu clădirile vechi de valoare ale Capitalei şi despre istoria Centrului Vechi - sub titlul Bucureşti - Noul centru vechi, bucureştenii vorbeau despre câinii vagabonzi, parcări sau lipsa bunul simţ din mijloacele de transport în comun,

"Trebuie să se rezolve problema câinilor fără stăpân. S-a ajuns la o situaţie critică. Maidanezii au devenit din ce în ce mai agresivi. De asemenea, trebuiesc făcute mai multe spaţii de joacă pentru copii şi terenuri şi săli de sport. De asta copiii noştri stau mai mult la televizor şi pe internet şi devin obezi", i-a transmis lui Sorin Oprescu, bucureşteanul Cristian Frăsineanu.

Un alt cetăţean s-a plâns de lipsa de bun simţ a bucureştenilor pe stradă şi în mijloacele de transport în comun şi a propus o soluţie inedită pentru traficul aglomerat din Capitală. "Dâmboviţa trebuie folosită. Ar trebui să se reintroducă vaporaşe pentru deplasare şi transport în comun pentru a mai descongestiona traficul", a spus bucureşteanul. Un alt cetăţean i-a recomandat primarului să introducă în Bucureşti parcări cu plata prin sms ca la Koln, în Germania, iar o bucureşteană le-a transmis consilierilor generali "sa lase scandalurile politice din timpul şedinţelor şi să se concentreze pe problemele bucureştenilor".

Bucureştenii au fost invitaţi de reprezentanţii municipalităţii să îşi prezinte opiniile, sugestiile şi reclamaţiile în fiecare a 7-a zi a lunii în acelaşi loc de la Universitate.

Între timp, expoziţia Labirint Cultural rămâne în Pasajul Universităţii pentru a fi vizionată de bucureşteni. Evenimentul a fost organizat în cadrul manifestării Bucureşti – Noul Centru Vechi ce are loc în perioada 07-10 aprilie 2011.

Etichete: bucureşteni, câini, Centrul vechi, cetăţeni, patrimoniu, Sorin Oprescu, transport

0/0 COMENTARII
Sandu
09 apr 11:08
+0
VOTURI
-0

Intreadevar Oprescu este singurul primar care face sondaje printre cetateni.Centrul Vechi este o prioritate pe care Oprescu o trateaza cu responsabilitate .

Ciresar
08 apr 12:57
+0
VOTURI
-0

Bravo domnule Oprescu ! Cred ca esti singurul primar din tara care face periodic sondaje printre cetateni si le cere parerea.

Am trecut ieri pe la metrou la piata universitatii si am vazut nebunia. Foarte tare !

Angela
07 apr 22:55
+0
VOTURI
-0

Tara asta isi va reveni cand va scapa de noi. Se pare ca suntem mai prosti si mai agresivi decat cainii de care ne tot plangem. Cat despre Oprescu...Sa-i dea Dumnezeu inca un mandat, sa fure tot.In urma lui...sa nu se mai ridice Bucurestiul asta niciodata, ca nu merita. Salutari si lu Moni Wigler. Moni, nu te mai deranja sa te feresti.NU TI SE VA INTAMPLA NIMIC.

unu
07 apr 22:43
+0
VOTURI
-0

gondole gondole ....o sole mio....pardon ...o viata mea ......!

Ax
07 apr 20:48
+0
VOTURI
-0

Cine dracu e atat de idiot ( cretin , retardat ...) sa doreasca transport cu vaporasele pe mizerabila Dambovita ?!?!?!?! Cu dume dinastea faceti voi o stire ..... vai capu' vostru .

Motocea Valentin
07 apr 19:25
+0
VOTURI
-0

Il doare undeva pe asta de problemele noastre...sa plece

connectionX
07 apr 18:15
+0
VOTURI
-0

Vaporashe ! Vaporashe !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE