Ce vrea să facă în Sectorul 1 franţuzoaica Clotilde Armand. Candidata USB şi-a prezentat proiecteleFranţuzoaica Clotilde Armand şi-a lansat candidatura la Primăria sectorului 1 în aer liber, pe malul lacului, în zona Băneasa.   Candidata USB a explicat ce vrea să facă dacă va fi aleasă, unul dintre planurile cu care intră în cursă fiind amenajarea "Litoralul Bucureştiului". Proiectul ar include 10 kilometri de plajă în interiorul oraşului. "Va fi mai frumos decât Paris-Plage de pe malurile Senei.", a spus candidata USB.

Clotilde Armand, care a anunţat în urmă cu o săptămână că va candida la Primăria Sectorului 1 din partea Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), partidul lui Nicuşor Dan, a susţinut, marţi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a explicat cine este şi ce vrea să facă pentru oraş, dacă va fi aleasă în funcţia de primar.

Directoare a Egis România, Clotilde Armand a studiat la Massachussetts Institute of Technology şi, din 2015, este cetăţean român. S-a stabilit în ţara noastră acum trei ani, împreună cu soţul ei, Sergiu Moroianu, iar pe Nicuşor Dan l-a cunoscut tot prin intermediul soţului, acum 20 de ani, cei doi fiind colegi la Institutul de Matematică al Academiei Române. Povestea ei completă o găsiţi aici.

În cadrul conferinţei de marţi, franţuzoaica a prezentat şi câteva scopuri pe care le va urmări în calitate de primar al Sectorului 1.

Cel mai complex proiect prezentat este "Litoralul Bucureştiului", care presupune amenajarea lacurilor din Capitală, proiect pe care îl doreşte finalizat în 2018.

"Sectorul 1 poate oferi o calitate mai bună a vieţii decât Parisul. Ce alt oraş din Europa ar putea oferi 10 kilometri de plajă în mijlocul oraşului? Asta e promisiunea noastră, va fi mai frumos decât Paris-Plage de pe malurile Senei.", a declarat candidata USB.

Aceasta a explicat totodată că primele lucrări de amenajare ale râului Colentina au fost începute de primarul Bucureştiului Dem I. Dobrescu în anii 30, însă, după 90, toate celelalte lacuri, cu excepţia Herăstrăului, au fost neglijate de primăriile locale.

În ceea ce priveşte retrocedările ilegale şi casele construite lângă lacuri, franţuzoaica a declarat, dând ca exemplu casele de pe malul Lacului Băneasa, unde a avut loc, de altfel, conferinţa de presă, că vor fi demolate.

"Casele de pe mal dispar- pe cheltuiala lor (n.r. a proprietarilor). E o vorbă în franceză... nu poţi să faci o omletă fără să spargi nişte ouă", a completat acesta.

Puteţi consulta proiectul "Litoralul Bucureştiului" AICI.

Alte schimbări pe care doreşte să le implementeze în Sectorul 1:

-Un sistem de transparenţă publică totală; a amintit, în acest sens, că a implementat un sistem IT de transparenţă în Distrigaz, firmă în care a lucrat.

-Centre medicale de cartier

-Clădiri consolidate

-Mai multe spaţii verzi

-Piste de biciclete sigure

-Fără mall-uri

"Nu vom încuraja construcţia de mall-uri suplimentare în sectorul 1, mall-uri care falimentează micii comercianţi şi aglomerează traficul în zonă", a declarat aceasta.

-Mai multe spaţii verzi

-Mai puţini angajaţi la Primărie, dar mai competenţi şi mai bine plătiţi

Candidata USB consideră că principalele canale prin care au fost furaţi banii publici în sector sunt contractele de achiziții publice şi urbanismul şi că problemele sectorului 1 pot fi rezolvate prin respectarea legilor şi aplicarea acestora fără interpretări.

"Nu vreau să fac ceva spectaculos,  nu e nevoie de telegondole, de mutat sediul Primăriei... vreau doar să-mi fac treaba în mod profesionist", a concluzionat Clotilde Armand.

VEZI ŞI: La ce salariu renunţă Clotilde Armand, director de companie, ca să fie primar al Sectorului 1

Etichete: alegeri locale 2016, Clotilde Armand, nicusor dam, Primaria Sectorului 1, Sectorul 1, USB

0/7 COMENTARII
vlad
30 Mar 13:01
+0
VOTURI
-0
@Gogu Imi pare rau, dar nu sunt de acord. Macar daca ar fi prima optiune cum spui tu, dar nu este. Eu stau cu Ontanu in sector de 16 ani si nu se face nimic!!! Singurele modernizari au venit dinspre primaria generala, restul... chestii super scumpe, cu durata de viata de doar cativa ani. Bine, si-a facut primarie in Parcul Obor, in rest???

Deci nu, nu cred ca prima optiune merge, pentru ca in momentul in care au control total, nu mai fac nimic, de ce sa ia doar spaga? Cand pot sifona complet banii??? Eu zic ca nu avem nimic de pierdut daca testam si a doua varianta, fara furturi... si uite, ca tipa asta are niste proiecte, pentru lacuri. Chestia cu mall-urile si hipermarketurile, sunt necesare, dar in mod normal trebuie facute la periferie, langa ultimele guri de metrou, nu in buricul orasului!!!
Secu
30 Mar 08:01
+0
VOTURI
-0
Poa' sa vina si Obi Wan Kenobi la primarie ca nu mai are ce face cu ruina asta de oras. Singura optiune este alegerea unui loc favorabil undeva si construirea de la zero a unui oras modern cu toate facilitatile secolului 21 nu 18 ca acum. Asta oricum va deveni in curand moloz. Vine cutremuru' cel mare, cel mai bun administrator!
Gogu
29 Mar 19:22
+0
VOTURI
-0
Se pare ca in Romania nu pot exista decat doua alternative in administratia locala. Prima, sa se faca proiecte, sa se schimbe orasul in bine ( sa se modernizeze ), insa cu spagile de rigoare. A doua, sa nu se faca nimic, dar nici sa nu mai existe posibilitatea de a fura bani. Ambele sunt extreme, insa daca nu exista nicio alta alternativa, orice om cu un dram de inteligenta ar vota pentru prima. Orasul se va schimba, calitatea vietii va creste, insa cu pretul cheltuirii de bani in exces si imbogatirea unora. Cei mai multi romani nu debordeaza de inteligenta ci sunt mai degraba orbiti de invidie : ar vrea sa nu se dea niciun ban in plus, si nimeni sa nu se imbogateasa ilegal, chiar daca ar trebui sa traiasac intr-un oras cu aspect rural, impresurat de cocioabe, cladiri in ruina, infrastructura precara....
Gogu
29 Mar 19:14
+0
VOTURI
-0
Eu nu sunt de acord, cred ca mall-urile trebuie sa fie atatea cat supprta piata, dupa principiul cerere-oferta, si nu cate cred niste sarmani sau Nicusor Dan. Asa functioneaza economia de piata, cat si democratia. Ce ar face Nicusor Dan daca la fiecare parter de bloc investitorii vor sa deschida cate un supermarket ? Nu au voie ? Problema vechii administratii de la Primarie nu a fost ca nu a avut si nu a implementat proiecte, ci ca a "sifonat" banii catre o gasca de corupti. Acum vine exact opusul coruptilor (ceea ce nu e rau ), insa care permite sa se faca doar proiectele care-i plac lui. Sau chiar sa "vegheze" sa nu se faca nimic.
Cristian
29 Mar 18:53
+0
VOTURI
-0
Domnu' Gigi, nu ne lăsați în beznă și luminați-ne. Ce ați vrut să spuneți?
gigi
29 Mar 16:34
+0
VOTURI
-0
Sper ca este evident pentru toata lumea ca tinta ei finala este sa aibe toate broastele din lac pe gratar. J'accuse!
narius
29 Mar 15:47
+0
VOTURI
-0
Bravo, in sfarsit o figura noua in politica romaneasca, sper ca bucurestenii sa fie suficient de inspirati si sa o sustina pe Clotilde.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE