Cea mai mare competiție de baschet 3x3 din Europa se va desfășura la București, în 2018Proiectul FIBA 3x3 Europe Cup 2018 va fi implementat de către Primăria Sectorului 2 în colaborare cu Asociația Clubul Sportiv Sport Promotion, astfel că timp de trei zile iubitorii baschetului vor avea ocazia să vadă de aproape cei mai buni sportivi de profil din Europa. În plus, tinerii interesați se vor putea orienta și către acest tip de sport, în viitor. 

Cea mai mare competitie de baschet 3x3 din Europa se va desfasura la Bucuresti, in 2018
Cea mai mare competiție de baschet 3x3 din Europa se va desfășura la București, în 2018

Proiectul FIBA 3x3 Europe Cup 2018  este o competiție internațională, în cadrul sportului baschet și a noii discipline olipmpice baschet 3x3. La competiție vor participa cele mai bune 24 echipe naționale de baschet din Europa: 12 echipe la feminin și 12 echipe la masculin. 

"În România, conform eurobarometrului Sportul și activitatea fizică, publicat de către Comisia Europeană, 60% din populația țării nu practică deloc sport sau alte forme de activitate fizică, în timp de 18% practică destul de rar și numai 21% sunt angrenați în activități sportive în mod regulat sau oarecum regulat. Toate aceste valori ne situează sub media Uniunii Europene și sunt îngrijorătoare având în vedere strânsa legătură între sport și activitate fzică pe de o parte și starea de sănătate pe de altă parte", se specifică în expunerea de motive care a stat la baza proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local Sector 2 pentru desfășurarea evenimentului la București. 

Proiectul FIBA 3x3 Europe Cup 2018 va permite locuitorilor din Sectorul 2 să participe activ și direct în calitate de spectatori la competiția sportivă, aceștia urmând a fi implicați în concursuri dedicate pe parcursul celor două zile de competiție. 

Sport Arena Streetball a acordat permanent o atenție deosebită și categoriilor vulnerabile. Și în cadrul acestui proiect vor fi organizate meciuri destinate persoanelor cu dizabilități fizice (baschet 3x3 în fotoliu rulant).. Această activitate are un dublu scop: pe de o parte oferirea unei șanse de a participa la o competiție sportivă persoanelor cu dizabilități și pe de altă parte sensibilizarea opiniei publice cu privire la problemele întâmpinate de aceste persoane precum și tenacitatea pe care o dovedesc atât pe terenul de baschet, cât și în viața cotidiană. 

Proiectul FIBA 3x3 Europe Cup 2018 are ca grup țintă persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 și 60 de ani, numărul de beneficiari ai proiectului fiind de aproape 5.000 de persoane grupate astfel: 

copii sub 14 ani minim 1.000 persoane

copii 14-18 ani minim 1.000 persoane

18-35 ani minim 2.500 persoane

peste 35 ani minim 500 persoane. 

FIBA 3x3 Europe Cup 2018 este un proiect sportiv care promovează un stil de viață sănătos prin practicarea unui sport la îndemâna oricui, indiferent de vârstă și aptitudini. De asemenea, proiectul FIBA 3x3 Europe Cup 2018 își propune revitalizarea activității sportive din Sectorul 2 prin punerea la dispoziția participanților a unei alternative simple, sănătoase, distractive de petrecere a timpului liber, ceea ce va determina pe de o parte creșterea performanțelor sportive, și de asemenea diminuarea sedentarismului în rândul locuitorilor Sectorului 2 și nu nnunmai, se specifică în proiectul aprobat de administrația locală. 

Etichete: baschet 3x3, Cea mai mare competiție de baschet 3x3 din Europa, FIBA 3x3 Europe Cup 2018, Sectorul 2. Mugur Mihai Toader

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE