Cea mai mare cutiuță muzicală interactivă,expusă în mall Băneasa,cu ocazia FESTIVALULUI ENESCU. FOTOFESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Cea mai mare cutiuță muzicală interactivă a fost expusă în premieră în mallul Băneasa Shopping City din Capitală, cu ocazia Festivalului Internațional George Enescu, pentru a încuraja publicul să descopere opera marelui compozitor.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. Obiectul, un hibrid între o cutie muzicală mecanică și una digitală, reprezintă o inovație la nivel de concept si producție: la exterior arată ca o cutie muzicală clasică prevăzută cu o manivelă ce trebuie învârtită manual pentru a funcționa, iar sunetele sunt generate electronic. Lamelele au senzori de vibrații si declansează note atunci când sunt atinse de protuberantele de pe tambur, fiecare vibrație determinand o tonalitate diferită. Sunetele reproduse au la bază note muzicale din partitura Rapsodia Română.

Pentru a păstra caracterul ludic și interactiv al construcției, protuberanțele (pinii) tamburului sunt de fapt 2.500 de piese Lego de diverse culori, pe care copiii și adulții sunt invitați să le așeze după un algoritm prestabilit. Ulterior aceștia trebuie să învârtă tamburul pentru a genera o melodie. Oamenii sunt invitați să recompună atât fragmente din opera lui George Enescu, dar și să creeze propria „compoziție", plasând piesele Lego oriunde pe tambur.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. "Ne dorim să generăm interes pentru muzică în general și pentru opera lui George Enescu în special, atât în rândul părinților, cât și al copiilor și să îi încurăjăm pe toți deopotrivă să asculte și să interacționeze cu muzica bună. Și pentru că cel mai bine învățăm atunci când ne jucăm, vrem să încurajăm copiii să ia contact cu muzica prin elementele familiare lor: piesele Lego. Din câte știm, o asfel de construcție interactivă este o premieră la nivel mondial", a explicat Claudiu Dobriță, director de creație FCB Bucharest, agenția care semnează conceptul și executia întregii campanii. Pe lângă cutiuța muzicală, în campanie sunt incluse și execuții de promovare outdoor și semnalizare la fața locului.

Cutiuța muzicală a fost produsă la inițiativa agenției de publicitate FCB Bucharest în colaborare cu Băneassa Shopping City ca parte a proiectului Bucureștiul Creativ, organizat cu ocazia Festivalului Internațional George Enescu. Tema dată participanților anul acesta de Bucureștiul Creativ a avut în vedere compoziția „Impresii din copilărie" de George Enescu, suită în pian și vioară, a lui Enescu.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. Confecționată din lemn, inox și aluminiu, producția cutiuței a durat aproximativ o lună și a fost realizată în România cu ajutorul a doi furnizori: unul responsabil de producția în sine (carcasa de lemn, tamburul, lamelele), cel de-al doilea de integrarea software (partea digitală, cu senzori de lamele și sunete). Producția tamburului a fost cea mai mare provocare, echipa fiind nevoită să testeze trei soluții diferite de productie până la forma finală. Cutiuța a fost transportată pe subansamble și remontată în mall, dupa multe ore de probe de montaj și de sunet în atelier. Este posibil ca în viitorul apropiat să fie începute demersurile pentru înscrierea cutiuței în Cartea Recordurilor, potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro de FCB Bucharest.

Băneasa Shopping City și Grand Cinema & More sunt parteneri ai Festivalului Internațional George Enescu. La Grand Cinema & More vor avea loc transmisii live ale concertelor din cadrul festivalului pe toată durata acestuia. Cutiuța muzicală va fi amplasată în mall-ul Baneasa Shopping City (intrarea Samsung) până la data de 20 septembrie.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Bucureștiul Creativ se desfășoară în același timp cu Festivalul Internațional George Enescu, în mai multe spații culturale și publice din Capitală. În 2015, evenimentele tematice din Bucureștiul Creativ pornesc de la compoziția „Impresii din copilărie" de George Enescu. Au fost încurajate abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire a lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire. Mai multe informații găsiți pe http://festivalenescu.ro/bucuresticreativ/.

FESTIVALUL ENESCU 2015 Festivalul Internaţional "George Enescu" a început, duminică seară, în Bucureşti. Printre cei prezenți la deschiderea festivalului s-a aflat și preşedintele Klaus Iohannis, care a venit împreună cu soţia sa.

FESTIVALUL GEORGE ENESCU. Festivalul International George Enescu reuneste anul acesta aproximativ 2500 de artisti straini si 500 de artisti romani, 22 de zile si 22 creatii ale compozitorului George Enescu, in interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii. Vor avea loc peste 70 de concerte in sali si multe altele in aer liber. VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI GEORGE ENESCU 2015.

PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Timp de 11 zile, in Piata George Enescu vor fi sustinute, in aer liber concerte de exceptie ale Orchestrei Nationale Radio, Filarmonicii Oltenia, Bucharest Festival Orchestra, Orchestrei Simfonice Bucuresti, Orchestra Sinfonia si Camerata Regala, sub bagheta unor dirijori de renume precum Tiberiu Soare, Davin Crescenzi, Constantin Adrian Grigore, Cristian Lupes si Gabriel Bebeselea. Zilnic, li se vor alatura profesionisti ai muzicii de camera precum Art Quartet si Transylvanian Saxophone Quartet, dar si elevi entuziasti ai liceelor de arta. Si, pentru cei care doresc sa se delecteze cu spectacole si dupa concerte, acestia sunt invitati laproiectii ale unor reprezentatii muzicale celebre: Bisurile Festivalului Enescu (2001, 2003), Lucrari inedite din creatia lui George Enescu, Seymour: An Introduction (regia Ethan Hawke, 2014). 

CITEȘTE ȘI: FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015: Încasări de 15 mil. euro şi 20.000 de turişti străini

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Festivalul Internațional George Enescu a ajuns la ediția a XXII-a și se desfășoară, anul acesta, între 30 august și 20 septembrie.

Etichete: Băneasa Shopping City, festival, festivalul enescu, festivalul George Enescu, FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015, george enescu, mall, mall Bucureşti, PROGRAM FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h