Cea mai mare pictură murală din România, realizată la Podul Basarab din Sectorul 6 FOTOGALERIESpații verzi reabilitate la noi standarde de calitate, trotuare reparate integral, pavaj multicolor, fântâni dry-deck cu jocuri de lumini și cea mai mare pictură murală din România: așa arată acum zona adiacentă pasajului Basarab din Capitală, după ample lucrări de amenajare peisagistică și urbanistică realizate de Primăria Sectorului 6. Tot spațiul de sub podul Basarab s-a transformat radical în ultimele luni, imaginile cu fosta zonă insalubră și nesigură fiind de-acum doar o amintire pentru membrii comunității. Imaginea este completată armonios prin pilonii de susținere ai pasajului Basarab, amenajați acum într-o nouă viziune street-art de deconcentrare a formelor. 

„Proiectul privind amenajarea peisagistică și urbanistică a zonei adiacente pasajului Basarab este gândit să vină în completarea transformărilor care au avut loc aici, în ultima perioadă. După cum se poate vedea, zona pasajului Basarab a devenit un nou pol corporate, reunind mai multe companii multinaționale de renume. Așa cum este firesc, autoritatea locală implementează soluții atât de ordin estetic cât și logistic, pentru a răspunde nevoilor actuale ale tuturor membrilor comunității noastre", a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Practic, în cadrul lucrărilor de amenajare peisagistică și urbanistică a zonei adiacente Pasajului Basarab au fost reabilitate spațiile verzi la noi standarde de calitate pe o suprafață de 6.500 mp, s-a montat sistem nou de irigații și s-au plantat 4.150 de arbuști și arbori (trandafiri, berberis, Juniperus, Carex, platani și mesteceni). De asemenea, trotuarele au fost modernizate cu pavaj multicolor pe o suprafață de circa 1.800 mp, iar platformele de parcare au fost reparate integral pe aprox. 1.000 mp, tot aici fiind puse în funcțiune și fântâni dry-deck cu 30 de jeturi de apă și jocuri de lumini.

Cea mai mare pictură murală, în execuție sub pasajul Basarab
O echipă de artiști vizuali (printre care Dragoș Dumitrașcu, Modreanu Mircea, Valentin Florea, Otto Constantin și Sebastian Oară), coordonată de Lucian Hrisav, a pus în operă, sub podul hobanat, cea mai mare pictură murală din România, desfășurată pe o suprafață de peste 7.000 mp pe stâlpii de susținere ai pasajului Basarab. Potrivit artistului coordonator, proiectul face parte dintr-o serie amplă de lucrări murale de acest fel concentrându-se pe o deconstrucție geometrică (deconcentrarea formelor) și reprezentarea ei printr-un tip de estetică post-internet.

O lucrare similară de deconstrucție geometrică a fost realizată, recent, de același autor, în cadrul primului amfiteatru în aer liber inaugurat în incinta unei școli din Sectorul 6. 

Şcoala Gimnazială „Regina Maria" din Cartierul Militari este prima unitate de învăţământ preuniversitar din Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti dotată cu un Amfiteatru în aer liber. Construcția a fost inaugurată pe 3 iulie 2020, de primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de directorul Teatrului Masca, actorul Mihai Mălaimare.

"Proiectul este unicat la nivelul României! El a fost implementat în ultimii doi ani de Primăria Sectorului 6, ca răspuns la solicitările profesorilor din școală și ale părinților, elevilor de aici. În acest amfiteatru se vor desfășura, în principal, activități educaționale și extrașcolare, dar vor fi puse în scenă, totodată, spectacole și piese de teatru, împreună cu partenerul nostru tradițional, Teatrul Masca, din Sectorul 6. Cultura trebuie adusă aproape de oameni, în cartiere", a spus atunci primarul Gabriel Mutu. Detalii, aici. 

VEZI AICI Cum arată noile fântâni dry deck, cu jocuri de lumini, amenajate sub Pasajul Basarab. FOTO&VIDEO

Proiectul de amenajare urbanistică și peisagistică din zona podului Basarab se continuă, de asemenea, pe Bdul. Vasile Milea, precum și pe Bdul. Grozăvești, ambele artere de circulație fiind modernizate de administrația locală. 

CITEȘTE ȘI O nouă dinamică investițională, aplicată cu succes în Sectorul 6. 

„Modernizarea bulevardului Vasile Milea face parte dintr-un proiect mai amplu de lucrări de reamenajare și resistematizare integrată a zonei 24 (nr. zona delimitată de Șos. Virtuții - Splaiul Independenței - Bdul. Vasile Milea - Bdul. Iuliu Maniu), proiect care include atât investiții privind decongestionarea și fluidizarea traficului auto, prin reabilitarea drumurilor și parcărilor, cât și investiții în amenajarea spațiilor verzi și protejarea acestora. Pornind din zona Plevnei/Orhideea spre interiorul sectorului, regăsim o dezvoltare puternică a segmentului de afaceri, grupat în cel mai nou hub corporatist din Capitală. Administrația locală trebuie să țină pasul cu această infuzie de capital privat în sectorul nostru, în special pe partea de infrastructură rutieră”, a explicat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. Amănunte, aici. 

 

Etichete: cea mai mare pictura murala, Gabriel Mutu, pictura murala pod basarab, Sectorul 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE