Cea mai mare problemă a Bucureştiului, conform ambasadorului SUA: maşinile parcate pe trotuarmasini pe trotuar
masini pe trotuar

Ambasadorul SUA a participat la evenimentul de lansare a portalului orasulmeu2020.ro care îşi propune să recâştige trotuarul pentru toţi cetăţenii oraşului Bucureşti. Gitenstein a povestit în discursul său că, atunci când a venit în România, în urmă cu trei ani, una dintre principalele probleme observate în Capitală a fost tocmai problema parcărilor.

"Ideea acestui proiect este de a le oferi cetăţenilor puterea de a convinge autorităţile să soluţioneze aceste probleme", a spus Mark Gitenstein, arătând că este interesat de acest proiect în calitate de pieton şi biciclist, neputând să meargă cu bicicleta pentru că trebuie să se dea jos de fiecare dată pentru a ocoli maşinile de pe trotuar.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a atras atenţia şi asupra pericolului maşinilor parcate ilegal. "Este periculos să mergi cu căruciorul în care se află un copil, pe stradă", a spus acesta, făcând referire şi la persoanele cu dizabilităţi.

"Cel mai important dintre motive este acela că le oferă românilor puterea de a aborda această problemă în găsirea unor soluţii", a mai declarat diplomatul american.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a mai afirmat că în urmă cu un an s-a lansat proiectul "Restart Romania", care îşi propunea să utilizeze reţelele sociale şi internetul pentru a oferi cetăţenilor puterea de a soluţiona anumite probleme cu care se confruntă, în privinţa nerespectării legilor şi a corupţiei, iar 100.000 de români au intrat pe portal şi au propus idei.

Potrivit acestuia, ideea esenţială a proiectului este aceea că, în momentul în care cetăţenii văd că legile sunt încălcate de către concetăţeni şi poliţia nu face nimic pentru a sancţiona aceste cazuri, au senzaţia că nu se poate rezolva şi schimba nimic.

Mark Gitenstein a mai povestit că în SUA a existat în urmă cu mai mulţi ani o iniţiativă preluată de primarul Giuliani, care avea ca idee de bază că, pornind de la cazuri mici, cum ar fi abordarea problemelor graffiti-urilor pe ziduri, se poate ajunge la rezolvarea unor probleme mai ample.

"În România, dacă puteţi aborda această problemă a sancţionării parcărilor ilegale, puteţi începe rezolvarea unor probleme mai mari, şi veţi combate ideea că există oameni mai presus de lege", a mai spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

El a menţionat că, astfel, ambasada a finanţat proiecte care luptă împotriva corupţiei din sistemul medical sau proiecte care luptă împotriva tăierilor ilegale de copaci din pădurile ţării.

Potrivit acestuia, proiectul va demonstra locuitorilor din unele cartiere ale Capitalei că pot forţa autorităţile să aplice legea, că pot schimba lucrurile şi vor face lucrul acesta folosind internetul.

Portalul a fost prezentat în limba română de către iniţiatorii proiectului, Răzvan Beschea şi Monica Ipate.

Au mai susţinut discursuri cercetătorul la Institutul de Biochimie al Academiei Române, Adina Milac, care este o persoană cu dizabilităţi, şi preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan.

orasulmeu2020.ro este o platformă online prin care se poate raporta direct către autorităţi ocuparea trotuarului în mod neresponsabil de către maşini, oferind în acelaşi timp şi o hartă a parcărilor, actualizată atât cu ajutorul autorităţilor, cât şi al utilizatorilor.

De asemenea, proiectul îşi propune să creeze cu ajutorul utilizatorilor o hartă a căilor pietonale şi a pistelor de biciclete blocate. Cu ajutorul acestor informaţii, echipa proiectului Oraşul Meu va cere autorităţilor rezolvarea problemelor.

"Orasul meu 2020" este unul dintre proiectele online care au intrat în finala competiţiei Restart România, iniţiată de TechSoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Sursa: realitatea.net

Etichete: ambasador SUA, Bucureşti, Capitală, Mark Gitenstein, parcari

0/0 COMENTARII
cosa nostra
27 iun 01:52
+0
VOTURI
-0

Hai sictir americane. Dupa ce ca ne-ati vandut rusilor acum aveti curajul sa ne spuneti ca nu parcam corect. Da, nu parcam ca lumea pentru ca n-avem parcari. Banii pentru parcarile alea si pentru 1000 de alte lucruri s-au dus 50 de ani la Moscova cu stirea voastra.

Ce vreti sa cadem la picioarele voastre si sa mergem cu caruta si cu bicicleta ca in comunism ca sa fie la voi benzina ieftina.

Valea! Si nu-ti uita lichelele care te pupa in fund pe la televizor si pe la conferinte.

Cosmin
27 iun 00:45
+0
VOTURI
-0

Nu stiam eu cine tot propune aberatiile de piste pentru biciclisti si cine il sponsoriza pe Nicusor sa promoveze 'descurajarea folosirii masinilor'.

Ii plang de mila domnului Gitenstein pentru ca nu poate merge cu bicicleta blindata pe pistele de biciclisti, si nu-si poate plimba copiii de 30 de ani cu caruciorul.

Du-te nene acasa, lasa-ne cu noua ordine mondiala, masonii, bilderbergii ma-sii sau oricine altcineva te pune sa faci chestiile astea...

Am inteles, nu vreti sa consumam petrol ca sa va ajunga voua... dar n-am sa merg cu bicicleta (ca in Somalia sau in China) in Romania secolului 21 de dragul vostru.

ala
26 iun 16:19
+0
VOTURI
-0

Semnalam ambasadorului american consumul masiv de droguri din toate orasele americane, fapt ce pune in pericol sanatatea mentala a locuitorilor , cat si numarul mare de arme aflate la persoane private , fapt ce duce la excaladarea violentelor chiar si in capusurile universitare unde an de an mor zeci de oameni.

Solicitam domnului ambasador sa-si rezolve mai intai problemele din tara natala si apoi pe ale noastre; daca vom considera de cuviinta sa-i cerem ajutorul, desigur !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE