"Cea mai mincinoasă reclamă", interzisă la tv. VIDEOEtichetele sticlelor de apa contin, de multe ori, informatii eronate (Foto mediafax.ro)
Etichetele sticlelor de apă conțin, de multe ori, informații eronate (Foto mediafax.ro)

Dacă v-aţi bazat pe reclamele de la tv şi aţi crezut că achiziţionaţi "cea mai pură apă din lume" - mai ales că era prezentată ca fiind cea mai bună şi sănătoasă pentru copii, aflaţi că aţi fost înşelaţi.

În urmă cu jumătate de an, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului atrăgea atenţia asupra faptului că reclama celor de la Aqua Carpatica este păcălitoare: pe etichetă, societatea Carpathian Springs SA Vatra Dornei oferea consumatorilor “cea mai pură apă minerală din lume” deşi, susţin inspectorii de control, producătorul nu a putut proba cu documente oficiale dacă mesajul este adevărat sau nu.

De data aceasta, sancţionate au fost spoturile video ale companiei. Patronatul Apelor Minerale a fost cel care s-a adresat CNA, pentru a cere interzicerea reclamei, sub motivaţia că nu poate fi prezentată o apă minerală ca fiind mai pură decât alta.

Consiliul a hotărât să oblige toate posturile care au difuzat aceste e spoturi să intre în legalitate, asta însemnând că nu mai pot fi difuzate în forma actuală, scrie paginademedia.ro.

Consiliul a decis că următoarele texte nu respectă legea:

- Singura apă minerală fără nitraţi din lume.

- Cea mai pură apă carbogazoasă din lume.

- Legea din România permite de cinci ori mai mulţi nitraţi decât permit medicii pediatri.

- Este ca şi cum ar bea îngrăşămite chimice.

- Apa cu cel mai scăzut conţinut de nitraţi din România.

Etichete: apă minerală, promo, realitatea, reclamă, TV

0/1 COMENTARII
vlad
26 iun 10:42
+0
VOTURI
-0
Mda, dar e adevarat, nivelul legal e de 5 ori mai mare decat se recomanda pt copiii mici.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h