CEA MAI SCUMPĂ parcare din Bucureşti S-A SCUMPIT din nou. RECORD DE PREŢ PE ORĂCea mai scumpă parcare din Bucureşti, administrată de omul de afaceri Dragoş Dragoteanu, funcţionează ca o maşinărie de făcut bani. În numai jumătate de an, parcarea din strada Buzeşti din Sectorul 1 al Capitalei S-A SCUMPIT de trei ori, ultima majorare de preţ fiind făcută recent la 6 lei/15 minute, adică 24 de lei pe oră. Chiar dacă şoferii plătesc un preţ record pentru Bucureşti şi chiar pentru România, pentru a-şi putea lăsa maşinile acolo, parcarea privată nu duce lipsă de clienţi, fiind mereu ocupată. Asta în condiţiile în care atunci când a amenajat bulevardul Buzeşti, Primăria Capitalei nu a luat în calcul şi construirea unor locuri de parcare în zonă. 

CEA MAI SCUMPA parcare din Bucuresti S-A SCUMPIT din nou. RECORD DE PRET PE ORA
CEA MAI SCUMPĂ parcare din Bucureşti S-A SCUMPIT din nou. RECORD DE PREŢ PE ORĂ

Piaţa Victoriei, aglomerată în fiecare zi a săptămânii, dar extrem de deficitară în privinţa locurilor de parcare, a lăsat loc privaţilor să facă bani grei pe umerii şoferilor care doresc să îşi parcheze maşina în zonă.

Cel mai bine pare să fi înţeles acest lucru omul de afaceri Dragoş Dragoteanu care deţine parcarea de pe strada Buzeşti, lângă clinica Anima. Spaţiul pe care acesta îl administrează în zona Guvernului funcţionează aproape ca o maşinărie de făcut bani. Parcarea de pe Buzeşti, cea mai scumpă din Bucureşti şi din România, a fost scumpită din nou. Astfel, un sfert de oră a ajuns să fie taxat cu 6 lei, ceea ce înseamnă că şoferii care vor să îşi lase maşina acolo timp de o oră trebuie să scoată din buzunar 24 de lei.

"Pentru orice administraţie publică serioasă, problema parcărilor trebuie să constituie o prioritate. Nu contează atât de mult că nu s-au făcut încă, dar contează enorm dacă se doreşte a fi făcut imediat", spunea anterior Dragoş Dragoteanu, general manager al companiei Euroest Invest şi proprietarul parcării private de pe Buzeşti. "Investitorii privaţi în parcări vor fi probabil întotdeauna cu un pas înaintea parcărilor oferite de primărie. Concurenţa este cea mai bună formă de evoluţie, chiar şi pentru acest domeniu de activitate", a mai spus Dragoteanu, citat de businessmagazin.ro.

Parcarea privată de pe Buzeşti este deschisă zilnic, în intervalul orar 07.30-21.30.

Parcarea de pe Buzeşti, scumpită de trei ori în jumătate de an

În ciuda preţului ridicat practicat, parcarea este mereu plină de maşini, având în vedere faptul că în zonă se află mai multe clădiri de birouri şi clinici medicale private. O parte din aceşti bani ar fi putut ajunge şi în conturile municipalităţii, dacă atunci când a amenajat bulevardul Buzeşti Primăria Capitalei ar fi luat în calcul şi construirea unor locuri de parcare.

În numai jumătate de an, parcarea de pe Buzeşti s-a scumpit de trei ori, ultima majorare fiind cea la şase lei pe sfertul de oră (24 lei /oră). Anterior, în august 2015, preţul a fost mărit la 5 lei/15 minute (20 lei/oră), înainte de această scumpire locul fiind taxat cu 4,5 lei la fiecare sfert de oră (18 lei/oră). 

Prin comparaţie, parcarea subterană de la Universitate, administrată tot privat, costă 4 lei pe oră, adică de şase ori mai puţin decât cea de pe Buzeşti. În plus însă, în parcarea subterană de la Universitate, maşinile sunt ferite de soare şi ploaie sau alte intemperii, în funcţie de sezon.

Citeşte şi FOTO Parcări improvizate, lângă Guvernul României. Primăria pierde, privaţii câştigă bani

În timp ce Primăria Capitalei face studii peste studii privind situaţia parcărilor din Bucureşti, şi pierde bani pentru fiecare zi de întârziere, privaţii au trecut la fapte concrete. Oriunde s-a găsit o bucăţică de teren liber, aceştia au "amenajat" o parcare privată prin intermediul căreia încasează sume considerabile de la şoferii aflaţi în căutarea unui loc de parcare liber. Aşa s-a ajuns ca, la numai câţiva paşi de Guvern, să funcţioneze două parcări private, în fapt două terenuri libere, fără nicio altă îmbunătăţire, care aduc bani frumoşi propietarilor fiind mereu pline. DETALII, AICI. 

Etichete: cea mai scumpa parcare din Bucuresti, cea mai scumpa parcare din Romania, parcare buzesti, parcare dragos dragoteanu, parcare privata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE