Cealaltă față a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii că s-a întâmplat cu adevăratO nouă versiune a apărut în scandalul profesorului de matematică de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din Capitală, acuzat ca ar fi pus un elev să se târască în genunchi pentru o notă mai mare. Elevii din clasa în care a avut loc incidentul spun că totul a fost o glumă și a pornit de la un alt elev. 

Cealalta fata a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii ca s-a intamplat cu adevarat
Cealaltă față a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii că s-a întâmplat cu adevărat

Martorii la incident au povestit, ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi. „Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng”, a mărturisit o elevă pentru Adevărul. 

„Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.”, povesteşte una dintre elevele clasei a X-a.

„Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor”, a continuat tânăra.

Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat.      Un metru între bancă şi catedră  Tânăra a explicat că elevul care stătea în prima bancă a avut de parcurs o distanţă de cel mult un metru până la catedră. „Nici nu a apucat să îl oprească pentru că a ajuns imediat la catedră. Şi profesorul a fost surprins, i-a zis că aşa ceva nu se face. Noi am râs, pentru că a fost o glumă bună, şi nu ne-a surprins foarte tare pentru că acestui coleg îi place să atragă atenţia”, a mai povestit eleva de la Vianu.

Povestea este confirmată de un alt elev din clasa cu pricina. Acesta a completat că Marcus lipsise o săptămână de la şcoală şi că nu mai ştia o parte din materie. Astfel, băiatul era nemulţumit de nota din teză. „I-am spus să îl roage pe profesor în genunchi. Nu l-a forţat nimeni, a fost pur şi simplu o glumă între noi. După ce l-a văzut, profesorul i-a spus să se ducă în bancă. Nu i-a dat niciun punct în plus, dar colegul meu nu s-a simţit intimidat sau umilit, asta e clar”, a explicat elevul, sub protecţia anonimatului.

Reamintim că un profesor de istorie de la alta scoala a relatat joi, pe Facebook, cum si-a umilit elevii un profesor de matematica de la Colegiul Vianu, invitandu-i sa se tarasca in genunchi daca vor un punct in plus la nota. Ulterior, un părinte de la aceasta clasa, Luminita Macsim, a povestit cum sunt tratati elevii de catre profesorul de matematica Severius Moldoveanu si cum a decis sa isi mute fata in alta scoala.

Nici profesorul Severius Moldoveanu si nici conducerea unitatii de invatamant nu au avut pana acum o reactie oficiala in acest caz.

Singura pozitie asumata a venit din partea Asociatiei Parintilor din Colegiul National Tudor Vianu, care a atras atentia, intr-un mesaj difuzat sambata pe pagina de Facebook, ca, din informatiile pe care le detine, "acest incident nu este izolat si tinde sa devina un fenomen, in special in unitatile scolare de elita".

Sambata seara, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anunat ca a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la "Tudor Vianu", pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc cadrului didactic.

Asta dupa ce, vineri, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat in acest caz. Ionel Florian Lixandru, inspectorul scolar general, a declarat pentru HotNews.ro ca "ne-am autosesizat si vom trimite acolo o echipa de control. Am cerut si am primit o informare de la conducerea scolii, care ne-a confirmat ca, intr-adevar, despre Colegiul Vianu este vorba. Comisia va verifica ce s-a intamplat, probabil va vorbi cu elevii si cu profesorul. Colegii mei vor decide modalitatea in care se va desfasura acest control".

Inspectorul general a precizat pentru HotNews.ro ca "pana acum nu avem nicio reclamatie" primita cu privire la activitatea profesorului Severius Moldoveanu sau a scolii.

Etichete: Bucureşti, colegiul tudor vianu, profesor, Severius Moldoveanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h