COD GALBEN DE CEAŢĂ, sâmbătă. Ceaţă densă pe autostrăzile A1 şi A2 - vizibilitate redusă în traficCOD GALBEN DE CEAŢĂ. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineaţă, pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 100 chiar sub 50 de metri.

COD GALBEN DE CEATA, sambata. Ceata densa pe autostrazile A1 si A2 - vizibilitate redusa in trafic
COD GALBEN DE CEAŢĂ, sâmbătă. Ceaţă densă pe autostrăzile A1 şi A2 - vizibilitate redusă în trafic

COD GALBEN DE CEAŢĂ. În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

-urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!

-măriţi distanţa în mers între autovehicule!

-nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, informează Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române. 

COD GALBEN DE CEAŢĂ. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis patru atenţionări nowcasting referitoare la ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, valabile astăzi, până la ora 9:00. Potrivit Realiattea TV, există posibilitatea ca avertizarea COD GALBEN DE CEAŢĂ să fie prelungită în anumite zone din ţară şi după această oră. 

Pe autostrada A3 Turda - Gilău, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, sub 100 de metri şi izolat sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe autostăzile A1 Bucuresti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Constanţa.

COD GALBEN DE CEAŢĂ. În judeţul Teleorman, mai afectat de ceaţă este DN6(E70), vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi izolat, sub 50 de metri. În judeţul Călăraşi ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri, pe DN31 Călăraşi- Olteniţa.

În județul Arad, pe DN7 Pecica – Nădlac, există porțiuni unde vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

COD GALBEN DE CEAŢĂ. Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române sfătuieşte conducătorii auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă), anunţă Centrul InfoTrafic al Poliţiei Române. 

Etichete: Ceaţă densă pe autostrăzile A1 şi A2, cod galben de ceață, sambata, vizibilitate redusă în trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE