Ceaţă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, duminică: Vizibilitate REDUSĂ. Cum se circulăCentrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, duminică dimineaţă la ora 7:15, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă. Pe alocuri, vizibilitatea scade sub 150 - 100 de metri şi izolat chiar sub 50 de metri.

Ceata pe autostrada A2 Bucuresti-Constanta, duminica: Vizibilitate REDUSA. Cum se circula
Ceaţă pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, duminică: Vizibilitate REDUSĂ. Cum se circulă

În afară de regulile obişnuite referitoare la circulaţia pe timp de ceaţă, trebuie avute în vedere şi câteva recomandări specifice autostrăzilor:

urmaţi indicaţiile afişate pe panourile electronice, în primul rând cele referitoare la viteză!
măriţi distanţa în mers între autovehicule!
nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă! În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! De asemenea, puteţi solicita sprijinul Poliţiei Autostrăzi, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

Potrivit InfoTrafic, nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a condiţiilor meteorologice nefavorabile, nici probleme majore privind fluența traficului pe arterele principale.

În judeţul Giurgiu, se semnalează ceaţă pe DN5 şi DN6, vizibilitatea fiind 100 de metri.

Pentru judeţele Bacău, Vrancea, Galaţi, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Teleorman, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Prahova şi Dâmboviţa, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting cu cod galben de ceaţă (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri, valabile până la ora 09:00. Le recomandăm conducătorilor auto care circulă pe drumurile din judeţele afectate de ceaţă, să manifeste prudenţă sporită la volan, să evite depăşirile, să păstreze distanţa în mers şi să folosească luminile de întâlnire (iar dacă este cazul, şi pe cele de ceaţă).

În judeţul Caraș-Severin, DN57 Cozla – Șvinița este închis din cauza căderilor de pietre de pe versanți. Poate fi folosită următoarea rută ocolitoare: DN57 Moldova Nouă – Oraviţa, DN57B Oraviţa - Anina – Bozovici – Iablaniţa.

Reamintim că DN7C (Transfăgărăşan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu), în vederea evitării situaţiilor ce pot periclita siguranţa circulaţiei, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea şi DN67C (Transalpina) este închis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 79+200 (Curpăt, judeţul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice – indicativ AND 525/2013.

Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu, circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparaţie a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN 1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.

Având în vedere informarea meteorologică potrivit căreia, în intervalul 31 ianuarie, ora 07:00 – 1 februarie, ora 17:00, se vor semnala intensificări ale vântului şi ninsori la munte  este necesar din partea conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică existentă şi să-şi echipeze autovehiculele corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional, etc.).

Etichete: A2, autostrada bucuresti constanta, ceaţă, centrul infotrafic, circulaţie, drumuri, duminică

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE