Cei care au beneficiat de programul PRIMA CASĂ nu-și mai pot refinanța creditulPersoanele care au cumpărat o locuință prin programul "Prima Casă" nu vor mai putea să cumpere o casă mai scumpă, cu refinanțarea creditului inițial, deoarece Guvernul va modifica actualul sistem.

Cei care au beneficiat de programul PRIMA CASA nu-si mai pot refinanta creditul
Cei care au beneficiat de programul PRIMA CASĂ nu-și mai pot refinanța creditul
Foto: ziarulunirea.ro

În prezent, o nouă locuință poate fi cumpărată sau construită prin acest program dacă creditul acordat inițial este lichidat până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau este refinanțat prin acordarea celui de-al doilea credit.

Un proiect de ordonanță de urgență, obținut de Profit.ro, relevă însă că Guvernul va elimina posibilitatea refinanțării.

"Eliminarea refinanțării creditului este făcută la sugestia finanțatorilor, care au arătat că, în practica bancară, creditul de refinanțare este acordat în vederea actualizării și adaptării tuturor elementelor ce țin de structura unui împrumut (perioada de rambursare, monedă, costuri și nevoi) cu noul profil al beneficiarului, răspunzând unei cereri stringente de diminuare a costurilor și modificând acele componente care au contribuit la plata unei rate mai mari, fapt cu efect negativ în derularea programului Prima Casă", arată Guvernul, în document.

Etichete: credit, Prima Casă, refinanțare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE