Cei mai mari doi producători de bere din lume ar putea fuziona. Ce acord au încheiatSABMiller a acceptat principalii termeni ai ofertei de preluare din partea Anheuser-Busch InBev (AB InBev), care evaluează compania la 68 de miliarde lire sterline (104,5 miliarde dolari).

Cei mai mari doi producatori de bere din lume ar putea fuziona. Ce acord au incheiat
Cei mai mari doi producători de bere din lume ar putea fuziona. Ce acord au încheiat
Foto: venturesafrica.com

Astfel, au fost create condiţiile pentru fuziunea celor mai mari producători de bere din lume.

După mai multe săptămâni de oscilări, board-ul SAB Miller a acceptat să recomande în unanimitate acţionarilor propunerea prin care AB InBev va plăti 44 de lire pentru fiecare acţiune a producătorului de bere cu sediul central la Londra, relatează MarketWatch.

Preţul este cu 44% mai mare faţă de cotaţia înregistrată de titlurile SAB Miller pe 14 septembrie, înainte de apariţia informaţiilor despre posibila tranzacţie.

Pentru 41% din acţiunile SAB Miller, AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, oferă o alternativă parţial în acţiuni, respectiv o combinaţie de acţiuni şi numerar care se transpune într-un preţ mai mic, de 39,03 lire pe unitate.

SABMiller a cerut comisiei britanice de preluări să prelungească până pe 28 octombrie termenul până la care AB InBev este obligată prin lege să facă o ofertă fermă sau să se retragă. Termenul expira miercuri.

Citește continuarea pe Gândul.

Etichete: fuziune, producatori de bere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE